Blogga

Har jag smala fotter?

Har jag smala fötter?

Titta och känn efter om det finns för mycket luft kring sidorna av fötterna. Fortsätt med att ta sidosteg och känna efter om fötterna känns stabila och säkra. Om du känner att fötterna glider i sidled har du förmodligen smala fötter. Det finns också ett mer exakt sätt att mäta din skostorlek.

Hur mäter man barns skostorlek?

Mäta barns fötter Rita ett streck framför den längsta tån och mät sedan hur långt pappret är fram till strecket. Tänk på att barnet behöver stå rakt upp när ni mäter då foten trycks ut lite extra av kroppsvikten. Mät båda fötterna utifall att fötterna är olika stora, utgå från den längsta om de skiljer sig.

Vad menas med smal läst?

Med Läst menar vi själva skons form. Lästen är egentligen trä/plastmodellen som man bygger skon på. Lästmodellens namn står längst ned vid varje Klavenessmodell i web-shopen. Måttet ovan behöver inte vara precis men kan ge en hint om skon är alldeles för rymlig, eller för smal (skiljer mer än 1 cm än Måttabellen ovan.

Vad räknas som bred fot?

Hur vet man om fötterna är smala, normal eller breda? Svaret är: det vet man. Om du har svårt att komma ner i de flesta ”normala” skor och/eller brukar trampa utanför sulkanten har du sannolikt breda/kraftiga fötter.

Hur mäter jag fötter?

Mät upp din skostorlek, här är 5 enkla för fotmått:

  1. Mät på ett papper. Stå med hälen vid en vägg utan golvlist eller dörrkarm (en vinkelrät yta).
  2. Stå rakt. Stå rakt och ha hela kroppsvikten vila på foten.
  3. Dra ett streck.
  4. Mät bägge fötterna!
  5. Läs av måttet.

Hur vet jag vilken skostorlek jag har?

Mät gärna med strumpor (eller lägg till nån millimeter). Ta hjälp av linjal eller locket från en skokartong och dra ett rakt streck vid längsta tån. Mät bägge fötterna! Mät även andra foten på samma sätt!

Vilka löparskor har bred läst?

Det kan vara med bred läst, breddat för hela fotbladet eller löparskor med bred framfot (tåbox)….12 springskor för breda fötter

  • Hoka One One W Bondi 7 Wide.
  • Saucony Triumph 18 Wide Women.
  • Saucony Omni 19 Wide Men.
  • Saucony Omni 19 Wide Women.
  • Hoka One One M Bondi 7 Wide.

Vad gör man åt breda fötter?

Har du aningen breda eller aningen smala fötter kan vi dock oftast hitta skomodeller som passar dina fötter. Har du däremot mycket breda/kraftiga fötter har vi tyvärr inga skor som passar, och vi rekommenderar inte att kompensera en mycket bred fot med att gå upp flera storlekssteg.

Kan fötterna bli bredare?

Det finns ingens fötter som ser likadana ut när man är 70 år som de gjorde när man var 50 eller när man var 25. Oftast sjunker fötterna ihop med åren och blir plattare och bredare, dock inte alltid så mycket vidare, alltså större i omkretsen, vilket är viktigt att särskilja.

Share this post