Allmänning

Kan man lyssna pa gamla radioprogram?

Kan man lyssna på gamla radioprogram?

De som gjort musiken i programmen vill naturligt nog ha ersättning även om folk laddar ned radioprogrammen till sina musikspelare och mobiler. för allmänheten så att man via sin egen dator kan leta upp och lyssna på gamla program.

Var hittar du allt bevarat material från svensk radio och tv?

På KB samlar vi in det mesta som sänds i svensk radio. I samlingen finns både Sveriges radios nyhetsprogram och de kommersiella stationernas musikmixar.

Hur länge har P3 funnits?

1964. P3 startar reguljära sändningar den 1 juli, efter två års sändningar på försök.

Är avgörande ögonblick?

Man vet inte alltid vad som är ett avgörande ögonblick för någon. En tallrik varm mat eller ett snabbt hej i trapphuset kan vara det som gör hela skillnaden för ett barn som far illa av en förälders alkoholkonsumtion. Att hjälpa kan vara lättare än du tror.

Vem startade P3?

P3 sänder huvudsakligen populärmusik och program inom populärkultur, samhällsjournalistik och humor….Sveriges Radio P3[redigera | redigera wikitext]

Sveriges Radio P3
Slogan ”Ny musik, live och poddar”
Startdatum 1964
Tillståndshavare Sveriges Radio AB

Hur funkar P3 krysset?

Så öppna upp kryssplanen, spetsa öronen och utmana dina vänner i musik tillsammans med Jörgen Lötgård. I årets sista P3 Kryss tar vi en ”trip down memory lane” och återupplever några av de allra godaste godbitarna från kryssåret 2021. Duka fram frukosten, höj volymen, öppna upp kryssplanen och utmana…

Vad betyder ett ögonblick?

Ordet ögonblick är en synonym till sekund och stund och kan bland annat beskrivas som ”mycket kort tidsperiod”. Ordet används i uttrycket ”för ögonblicket” som betyder ”just nu”.

Är P3 statligt?

Sveriges Radio P3[redigera | redigera wikitext] Sveriges Radio P3 (SR P3, formellt Sveriges Radio Program 3) är en svensk rikstäckande radiokanal som produceras av Sveriges Radio.

Var hittar man P3 krysset?

Du löser krysset på sverigesradio.se/p3krysset där kryssplanen finns.

Hur löser man P3 krysset?

Här kan du lösa veckans P3 Krysset! Ny kryssplan publiceras natten till söndag. Byt mellan vågräta och lodräta rader genom att klicka flera gånger på rutorna eller använda mellanslagstangenten. Du kan lösa veckans kryss fram till och med lördagen efter sändning (kl 23.59).

I samlingen finns både Sveriges radios nyhetsprogram och de kommersiella stationernas musikmixar. I vår samling finner du framför allt radioprogram från 1978 och framåt. Men vi har även en mindre del sändningar från radions barndom.

Vilken radiokanal går Karlavagnen på?

Karlavagnen är ett radioprogram som sänds över hela Sverige i SR P4 på vardagskvällar och söndagar mellan 21.40 och midnatt.

Vilket ämne har Karlavagnen ikväll?

Kvällens ämne i Karlavagnen är Folkhemmet. Från början var det ett högerpolitiskt begrepp som sedan adopterades av socialdemokratin. Vad är folkhemmet för dig?

Share this post