Populära

Vad galler vid avbestallning av resa?

Vad gäller vid avbeställning av resa?

En avbeställningsförsäkring kan betala tillbaka din resekostnad om det händer något allvarligt innan du påbörjar resan. Merparten av försäkringarna ersätter vid: Skada på person. om du själv, närstående, ditt resesällskap eller den du ska resa till drabbas av allvarlig sjukdom, olycksfall eller dödsfall.

Vad är avbeställa?

När du vill avsluta ett avtal och ännu inte hunnit få dina varor eller tjänster levererade, kallas det avbeställning. Du har alltså rätt till avbeställning om leveransen inte har slutförts. I vissa fall kan du emellertid få betala en viss ersättning till operatören.

Kan man få tillbaka pengar utan avbeställningsskydd?

Du har ingen ångerrätt men det går alltid att avboka en flygresa. Om du inte har ett avbeställningsskydd så får du bara tillbaka pengar för skatter och avgifter som ingår i biljetten.

Vad menas med akut sjukdom reseförsäkring?

En reseförsäkring täcker normalt bara akut uppkommen sjukdom och skada. En medicinsk förhandsbedömning ger dig svar på om du kan få täckning för dina utgifter för behandling av din kroniska eller existerande sjukdom på resan. Detta är en service och säkerhet för dig om ditt tillstånd skulle förvärras på resan.

Kan man lägga till avbeställningsskydd i efterhand?

Så fungerar det med avbeställningsskydd Avbeställningsskydd kan endast beställas online när du bokar din biljett och kan inte läggas till i efterhand. Du måste avboka din biljett (senast 30 minuter före planerad avgång).

Vad kostar ett avbeställningsskydd?

Hur mycket kostar avbeställningsskydd? Premien baseras på resans pris. Antingen på en fast procentsumma (oftast 5 eller 6 procent) eller med procentuell ökning utefter resans pris. Om premien utgör 5 procent av resans och resan till exempel kostar 40 000 så blir premien cirka 1 900 kronor för.

Share this post