Populära

Finns det sma luftvarmepumpar?

Finns det små luftvärmepumpar?

– Modellerna i Fujitsu LM Slim är de minsta luftvärmepumparna från Fujitsu, både sett till storlek och effekt. Alla har garanterad värmedrift ned till -30°C. Passar bra över dörrar och fönster. – Fujitsu LF är en av de starkaste luft-luftvärmepumparna på marknaden och passar dig med stort värmebehov.

Vilka värmepumpar är bäst?

Mitsubishi MSZ-FH35VEHZ blir bästa billiga luftvärmepump och Samsung Smart Exclusive 12 blir bästa luftvärmepump i premiumklassen.

  1. Bosch Compress 8000 AA – Bäst i test.
  2. Mitsubishi MSZ-FH35VEHZ – Bästa billiga luftvärmepump.
  3. Samsung Smart Exclusive 12 – Bästa premiumluftvärmepump.
  4. Toshiba Daiseikai 8-35.
  5. Daikin Origo 35.

Vilken är bäst IVT eller Nibe?

Nibe är äldre och kanske nu mer pålitlig men IVT verkar vara mer effektivt på något sätt trots den mindre värmepump.

Hur stor effekt på en värmepump behöver man?

Kapacitet per kvadratmeter (m²) Med dessa förutsättningar behövs ungefär 40-50 Watt/m² för värmefunktion. Motsvarande för kyla är ungefär 70 Watt/m². Vilken utomhustemperatur det är påverkar också vilken kapacitet som krävs. I söder krävs det inte lika mycket kapacitet som i norr.

Vilken luftvärmepump ska jag välja?

Pumparna har olika dimensioner och vilken du ska välja beror på hur stor yta som ska värmas upp och vilken uppvärmning du har idag för att hålla huset varmt. Behöver du en pålitlig källa för jämn värme i hela huset är den bästa luftvärmepumpen en kraftfull modell.

Är IVT luftvärmepumpar bra?

I testet jämfördes 40 luftvärmepumpar i fyra olika kategorier; effektivitet, miljö, funktion och garanti. IVT Aero 900 stod sig väl i samtliga och kan nu stoltsera med utmärkelsen ”Bra val”. Luftvärmepumpen Aero 900 får även högsta möjliga betyg för både värme- och kyldrift enligt EU:s energiklassificering.

Är Bosch och IVT samma?

Ja, rent tekniskt är det samma prylar. Skillnaden är som sagt var försäljningsorganisationen och garantierna. Bosch säljs till vem som helst och går att köpa relativt billigt på nätet. IVT säljs bara via utvalda installatörer och är dyrare men har bättre garantier.

Vad skiljer en AC jämfört med en luftvärmepump?

Största skillnaden mellan en AC och en luft-luftvärmepump är att värmepumpen är byggd för att klara lägre arbetstemperaturer, det vill säga en lägre utomhustemperatur. En AC tål däremot inte särskilt låga temperaturer och bör därför inte användas under vinterhalvåret.

Kapacitet per kvadratmeter (m²) för luftvärmepump Med dessa förutsättningar behövs ungefär 40-50 Watt/m² för värmefunktion. Motsvarande för kyla är ungefär 70 Watt/m². Vilken utomhustemperatur det är påverkar också vilken kapacitet som krävs. I söder krävs det inte lika mycket kapacitet som i norr.

Vilken är den största skillnaden mellan en frånluftsvärmepump och en luft luftvärmepump?

En frånluftspump är betydligt billigare än en luft/vatten värmepump. Precis som luft/luft kan frånluft inte komma upp i samma SCOP-värde som den värmepump du kopplar in i ditt vattenburna värmesystem. En frånluftspump använder sig av värmen i huset för att ”återvärma” huset.

Vad kostar det att kyla med en luftvärmepump?

De flesta modeller av luft/luftvärmepumpar drar mellan 500-1200W i kyldrift. För enkelhetens skull räknar vi på 1000W och ett elpris om ca 1 krona/kWh, vilket betyder en kostnad om ungefär 1 krona per timmas drift med svalkande kyla.

Share this post