Populära

Kan man fa vin hemkort?

Kan man få vin hemkört?

Att beställa vin på nätet med hemleverans är den nya matkassen. Köp vin på nätet hos oss på Vinoteket.com och välj dina favoritviner i vår vinbutik, lägg vinerna i varukorgen, välj ditt fraktbolag och betala enkelt i kassan. Alla priser på Vinoteket.com inkluderar lokala skatter och avgifter.

Vad får man ta med sig till Sverige?

Du som reser med kommersiellt flyg eller färja får ta med dig varor till ett värde av 4 700 kronor utan att behöva betala tull, moms och eventuellt andra skatter. Reser du på annat sätt får du ta med dig varor till ett värde av 3 300 kronor utan att behöva betala tull, moms och eventuellt andra skatter.

Hur är Vinoteket lagligt?

Vinoteket har distanshandelstillstånd hos Skatteverket, och alla våra priser är inklusive skatter och avgifter. Vi är certifierade av Trygg E-handel, en certifiering för nätbutiker som drivs av Svensk Distanshandel. Med oss kan du känna dig trygg när du köper vin på nätet.

Varför får Vinoteket sälja vin?

Vinoteket.com ApS följer gällande regler, är registrerad distansförsäljare hos Skatteverket för löpande inbetalning av svensk moms och svensk alkoholskatt samt är certifierade av Trygg e-handel.

Varför får Vinoteket sälja alkohol?

Rosengrendomen från 2007 slog fast att privatimport av vin inte utmanade Systembolagets monopol och att det därmed är fullt lagligt. Domen innebar att vinklubbar, som Vinoteket, kunde bedriva verksamhet i Sverige.

Är vinoteket bra?

Bra viner och bra service Sortimentet är noga utvalt av vinexperter med stor passion och kunskap om vin. Vårt mål är att hjälpa våra kunder att hitta sina favoritviner och ge den absolut bästa servicen. Upptäck bättre vin med snabb och säker hemleverans på Vinoteket.com!

Hur snabbt levererar vinoteket?

Du väljer själv fraktbolag för hemleverans av dina viner. Leverans i storstad sker normalt inom 1-2 vardagar och i övriga Sverige normalt inom 3-5 vardagar beroende på vilket fraktbolag du valt.

Är det lagligt att beställa sprit på nätet?

Du får köpa från Sverige såväl som från ett annat EU-land. Du får inte köpa sprit online från ett land som inte är EU-land. Du kan alltså inte köpa sprit från USA lagligt. Det kanske fungerar för att Tullen inte tittar i ditt paket.

Är det lagligt att köpa alkohol på nätet?

Du behöver betala alkoholskatt När du beställer alkohol på nätet ska du betala svensk alkoholskatt till Skatteverket innan alkoholen transporteras till Sverige. Om du inte har betalat alkoholskatten innan alkoholen transporteras till Sverige kan Tullverket omhänderta alkoholvarorna och inleda en skatteutredning.

Får man sälja alkohol på nätet?

Patent- och marknadsdomstolen förbjuder Winefinder att marknadsföra och sälja alkohol för hemleverans till svenska kunder. On-linehandelföretaget Winefinder, med säte i Helsingborg, har under flera år sålt alkohol på nätet till svenska konsumenter.

Är det lagligt att sälja alkohol?

Det är olagligt att sälja, köpa ut eller ge bort starköl, vin och sprit till personer under 20 år. Folköl får inte säljas till ungdomar under 18 år. På restaurang måste man ha fyllt 18 år för att få köpa alkohol. Straffet för langning är böter eller fängelse i upp till två år, vid grova brott upp till fyra år.

Är Vinoteket prisvärt?

Vi erbjuder ett stort utbud av prisvärda kvalitetsviner från hela världen. Sortimentet är noga utvalt av vinexperter med stor passion och kunskap om vin. Vårt mål är att hjälpa våra kunder att hitta sina favoritviner och ge den absolut bästa servicen. Upptäck bättre vin med snabb och säker hemleverans på Vinoteket.com!

Vem äger Vinoteket?

Han var med och startade upp Vinoteket Lothar för snart två år sedan. Nu kommer Patric Anderson tillbaka och blir delägare – tillsammans med sommelierkollegan Daniel Sandvall.

Share this post