Blogga

Har jag ratt att saga nej till en valpkopare som vill kopa valp?

Har jag rätt att säga nej till en valpköpare som vill köpa valp?

Men var ärlig! Att inte vara öppen med att berätta att du har flera krokar ute, utan kanske till och med säga att du absolut vill ha en valp från en speciell kombination, och absolut nu till sommaren, är inte schysst. En seriös uppfödare lägger ner en hel del tid på sina valpköpare.

Hur vet man om en uppfödare är seriös?

Uppfödaren ska hantera uppfödningsverksamheten seriöst och med stort ansvar. Uppfödaren ska hantera uppfödningsverksamheten kvalitetsmedvetet. Uppfödaren ska använda sig av SKKs egna avtal vid överlåtelser. Uppfödaren ska uppfylla sina förpliktelser mot dig som köpare eller fodervärd.

Varför ska man inte skaffa hund?

Du kommer aldrig kunna slappna av helt när du tar en fika på stan och hunden är med. En hund vid din sida är som att köra bil, du måste alltid ha fullt fokus på vad som sker runt omkring – cyklister, barn, andra hundar. Ditt behov av egen tid kommer inte att minska om du köper hund – men troligtvis öka.

Hur tingar man en hund?

Om du gör en överföring till säljarens konto är det viktigt att specificera vad betalningen avser. Det går bra att tinga en valp innan den är registrerad bara den går att särskilja från de andra valparna.

Vilka frågor ställer du till en presumtiv valpköpare Vilka krav har du på denne?

Lägg grunden för en god relation och ett rimligt framtida samarbete redan när den presumtiva valpköparen är på besök första gången. Tala om vad du hoppas på och har för önskemål när det gäller dina valpar och var lyhörd för köparens reaktioner.

Är det jobbigt att ha en hund?

Att äga en hund i en barnfamilj är faktiskt ett tredubbelt jobb. Förutom att lära hunden så måste man lära sig själv att bli en hundägare. Dessutom måste man lära sina egna barn att umgås med hunden. Det har varit litet jobbigare att skaffa hund än jag hade förväntat, trots förberedelserna.

Har du tid för en hund?

En hund tar mycket av din tid för att må bra. Hur mycket tid beror lite på vilken typ av hund du tänkt dig. Det är viktigt att du verkligen tänker igenom hur din livssituation ser ut innan du bestämmer dig för att skaffa hund och vilken ras du ska ha.

Vad ska man skriva till en kennel?

* Skriv personliga mail till uppfödare, sänd aldrig samma mail till flera uppfödare så att andras mailadresser blir synliga. * Presentera dig och din familj, berätta vilka förväntningar du har på valpen. * Var dig själva, berätta som det är, kommer valpen att lämnas ensam längre stunder?

Share this post