Allmänning

Vad behovs for att bli snickare?

Vad behövs för att bli snickare?

Utbilda dig till snickare För att utbilda sig till snickare kan man studera på vuxenutbildningens bygg- och anläggningsprogram med inriktning mot husbyggnad. Efter utbildningen får du arbeta som lärling under cirka två år för att sedan göra ett yrkesteoretiskt prov.

Hur ser en dag ut som snickare?

Ett av de allra äldsta yrkena som finns är snickare. Här handlar det verkligen om att arbeta med händerna och få utlopp för både kreativitet och händighet. En snickare är aldrig rädd att ta tag i saker och drivs av att hela tiden närma sig slutresultatet.

Utbildning till snickare kan du få på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogram inriktning husbyggnad. Efter gymnasieutbildningen arbetar du som lärling i ungefär två år och gör därefter ett yrkesteoretiskt prov. Efter godkänt resultat får du ett yrkesbevis som träarbetare.

Hur mycket meritpoäng behöver man för att bli snickare?

Enligt gällande yrkesutbildningsavtal får du ditt yrkesbevis när du har en komplett grundutbildning och en efterföljande kvalificeringstid. Tiden redovisas som poäng från gymnasieskolan (godkänt i 2250 p av 2500 p) och kvalificeringstid (resterande 36 månader).

Vad gör en snickare?

Att arbeta inom byggsektorn betyder att man deltar vid byggen av t. ex hus, fabriker, vägar och järnvägar. Man använder sig ofta av maskiner och olika avancerade hjälpmedel i sitt arbete, men om man är intresserad av äldre metoder och hantverk kan man specialisera sig och jobba med t.

Vilka kurser ingår i byggprogrammet?

Bygg- och anläggningsprogrammet

  • Anläggningsfordon. Du lär dig om markarbeten som till exempel vägarbeten, grävning och dränering, och trafikkunskap.
  • Husbyggnad.
  • Mark och anläggning.
  • Måleri.
  • Plåtslageri Du lär dig om design och funktion av byggnads- och ventilationsplåtslageri.
  • Klicka här för programplan!

Share this post