Trendig

Hur blir man skuldradgivare?

Hur blir man skuldrådgivare?

Utbildning. Utbildningsbakgrund hos budgetrådgivare kan variera, men ofta har man någon form av eftergymnasial utbildning med ekonomisk och/eller pedagogisk inriktning. Lämpliga utbildningar kan finnas inom olika skolformer. På gymnasiet rekommenderas det i första hand utbildning på ekonomiprogrammet.

Kan man få hjälp med skuldsanering?

Skuldsanering. Personer som har behov av skuldsanering kan få hjälp med ansökan samt omprövning och överklagan av beslut. Budget- och skuldrådgivaren ger stöd under hela skuldsaneringsförfarandet.

https://www.youtube.com/watch?v=cS7pTOLNZm4

Vad kan en skuldrådgivare göra?

Den kommunala budget- och skuldrådgivningen har skyldighet att hjälpa skuldsatta att få en överblick över sin ekonomi och ge praktiska råd om hur konsumenter ska hantera och prioritera sina skulder. Förutom att få hjälp att hantera skulder kan budget- och skuldrådgivningen ge allmän rådgivning om privatekonomi.

Hur får man hjälp med skuldsanering?

Om du behöver råd och hjälp kan du vända dig till en budget- och skuldrådgivare i din kommun. Hen har i uppdrag att hjälpa till före, under och efter en skuldsanering, eller med allmän budgetrådgivning. Servicen hos kommunerna är kostnadsfri och de har tystnadsplikt. Du är också välkommen att ringa vår kundservice.

Har inte råd att betala räkningar?

Ta hjälp av budget- och skuldrådgivare Behöver du hjälp med att reda ut din ekonomi och dina skulder kan du kontakta en budget- och skuldrådgivare i din kommun. Det är kostnadsfritt. Gå ned till avsnittet ”Om du behöver råd kring din ekonomi” för att söka efter kontaktuppgifter.

Vem kan hjälpa med skuldsanering?

Hur är det att jobba som budget och skuldrådgivare?

Som budget- och skuldrådgivare samarbetar du med personal inom förvaltningen och med övriga samarbetspartners. Arbetet som budget- och skuldrådgivare är intensivt så som person behöver du vara flexibel, stresstålig, nyfiken och intresserad av utvecklingsfrågor.

Share this post