Trendig

Vad anvands baverskinn till?

Vad används bäverskinn till?

Med ett par handskar av bäverskinn står man emot kyla och väta länge. Detta är handskarna för långa vaktpass under kalla dagar. Pimpelisarnas ledande plagg för händerna. Just den här modellen är sydd av kraftigt renskinn på insidan.

Varför saltar man skinn?

Salta om efter en vecka om skinnen ska ligga längre. När du sedan transporterar skinnen till oss kan du lägga skinnen på pall. Annars skaka av saltet, rulla samman skinnen med lädersidan inåt och lägg i säck eller pall och kör dem till oss. Vi har stort kylrum.

Vad kostar ett bäverskinn?

Nedan presenterar vi ett urval av våra beredningspriser för de vanligaste förekommande arterna. Dessa priser är SEK inklusive moms….Skinnberedning.

Skinnberedning
Räv (rödräv) 1.100 kr
Bäver, små 1.100 kr
Bäver, medium 1.200 kr
Bäver, stor 1.300 kr

Vad kan man göra av bäver?

Vill du spara svansen med skinnet så skall du lägga ett snitt mitt på svansen från rot till spets och sen flå ur kött och ben. Vill du salta gör du på samma sätt som med skinnet.

Vad kan man göra av fårskinn?

Man tillsätter sedan enzymer som bearbetar lädret i en process som kallas vekning, då fetter bryts ner och proteiner luckras upp. För att stoppa denna process så tillsätts myrsyra och sedan ligger det så i minst två dygn varpå det garvas med ofarligt 3-värt kromsulfat.

Vad kostar skinn?

I stort sätt allt läder säljs per kvf (kvadratfot) och därför varierar priset efter storlek på huden. Det finns några sorter som säljs per kg. Vill du ha ditt läder tillskuret i mått kostar detta 25:- per kvf inkl. moms extra.

Vem köper Mårdskinn?

Jag köper dina mårdskinn för kunds räkning. Skinnen ska vara skrapade och torkade, av enbart fullpälsade mårdar fångade från november till mars. Mårdskinnen ska naturligtvis vara av god kvalité, och priset som utbetalas är det samma oavsett kön och storlek på djuret.

Share this post