Rekommendationer

Var ar Pippis pappa?

Var är Pippis pappa?

Kapten Efraim Långstrump, fordom havens skräck, numera söderhavskung, är Pippis pappa. Innan Pippi kom till den lilla staden var hon ute och seglade med Efraim och hans besättning på skeppet Hoppetossa. Efter att han blåst i sjön under en storm flyttar Pippi in i Villa Villekulla för att vänta på honom.

Var spelade man in Pippi på de sju haven?

Scenerna från piratstaden spelades in i Jugoslavien, i staden Budva i nuvarande Montenegro. Därefter filmade man söderhavsscenerna på Barbados. Sjörövarnästet var däremot uppbyggt vid kastellet i Vaxholm! Ett stort antal statister deltog i inspelningarna, däribland filmteamet själva.

Vilka spelar Kling och Klang?

Rollista i urval

Inger Nilsson – Pippi Långstrump
Ulf G. Johnsson – poliskonstapel Kling (ej rösten på grund av insjuknande i förkylning och lunginflammation.)
Göthe Grefbo – poliskonstapel Klang
Fredrik Ohlsson – Sven Settergren, Tommys och Annikas pappa
Öllegård Wellton – Ingrid Settergren, Tommys och Annikas mamma

Vad hände med Pippis pappa?

Alla barn mellan fem och nittiofem år vet att Pippi Långstrumps pappa var en stor och tjock sjökapten som hette Efraim. Och att han blev kung på en ö i Söderhavet sedan han spolats överbord vid ett skeppsbrott. Pippis mamma däremot, får vi inte veta någonting om.

Vad var Pippis pappa kung över?

År 1907 gifte han sig med lokalhövdingen Lamys 16-åriga dotter Sindy (egentligen Singdo-Misses). Hans status ökade ytterligare och när Sindys far dog blev Carl kung över Simberi; lokalbefolkningen kallade honom Masta Sale.

Varför sover Pippi med fötterna på huvudkudden?

”För att kunna vicka med tårna, vetja”, svarade hon. Sen la hon sig att sova. Hon sov alltid med fötterna på huvudkudden och huvudet långt nere under täcket. ”Dom sover så i Guatemala”, försäkrade hon.

Var finns riktiga Villa Villekulla?

Huset som användes i filmatiseringarna ligger vid Kneippbyn på Gotland och byggdes 1902. Fram till 1970-talet stod huset i en trädgård vid Gotlands regemente (P 18) söder om Visby och var P 18:s gamla förvaltarbostad. Senare flyttades villan till Kneippbyns sommarland, tre kilometer bort.

Var utspelar sig Madicken?

Inspelningen av filmen skedde vid Järsta gård (som föreställde Junibacken) några kilometer utanför Vattholma i Uppsala kommun. Stadscenerna togs i Söderköping. Scenerna med järnvägen är inspelade vid Uppsala-Lenna Järnväg.

Vem spelar Dunder-Karlsson och Blom?

Därför spelas de båda skurkarna Dunder-Karlsson och Blom av Hans Clarin och Paul Esser. Och därför spelades Prusseluskan av Margot Trooger. Och därför spelade för övrigt också Krösa-Maja i Emil-filmerna av en kvinna med det fantastiska namnet Carsta Löck.

Vad heter Kling och Klang?

Poliserna som försöker få med Pippi till ett barnhem i den lilla staden fick namnen Kling och Klang i filmatiseringarna från 60-talet. I böckerna kallas de bara för poliserna. Poliserna är ganska klantiga och lättlurade.

Vem är Pippis pappa kung över?

Efraim Långstrump[redigera | redigera wikitext] Han är sjökapten på fartyget Hoppetossa och kung på den fiktiva Kurrekurreduttön i Söderhavet, samt far till Pippi Långstrump. I de nyare Pippi-böckerna är ordet ”negerkung” utbytt mot ”härskare av kurrekurredutterna”.

Share this post