Rekommendationer

Vad ater man till middag i Grekland?

Vad äter man till middag i Grekland?

Grillat kött! Grillat kött kommer i flera olika skepnader och namn som Souvlaki, Gyro och Kebab.

  • Saganaki. Saganaki är en bit friterad ost.
  • Grillad fisk och skaldjur. Hel grillad fisk eller bläckfisk.
  • Feta Me Meli. Filodeg, fylld med fetaost med honung och sesamfrön.
  • Mousakka.
  • Tzatsiki.
  • Grekisk sallad.
  • Oliver.
  • Hur ser en vanlig middag ut i Grekland?

    En grekisk middag äts oftast mellan åtta och tio på kvällen. Grekerna lagar sina huvudrätter med mycket grönsaker. De vanligaste är aubergine, pumpa, spenat, kronärtskocka och olika rotfrukter som tillagas på ett antal olika sätt, ofta stuvas de.

    Vad är en typisk dryck i Grekland?

    En av de mest älskade dryckerna i Grekland är såklart ouzon. Grekerna själva refererar gärna till ordspråket ”Ouzo skapar känslan” – den är lika självklar till måltiden som människorna runt bordet, den ackompanjerande grekiska musiken och delikata maten på framför dig. Ouzon är en starksprit som smaksätts med anis.

    Vilken är Greklands nationalrätt?

    Moussaka är Greklands nationalrätt framför alla andra. Olika delar av landet och nästan varje ö har sitt sätt att tillaga den. Den vanligaste ingrediensen är auberginer, även om potatis, squash eller kronärtskockor också kan användas.

    När äter man middag i Grekland?

    Middagen är ett lätt mål som man äter sent på kvällen. De som arbetar i städerna brukar istället äta en lätt lunch och huvudmålet mellan 20.00 och 22.00. Vinet har varit en del av den grekiska kulturen sedan antiken. Till maten serveras vanligtvis vin.

    Vad är den vanligaste maten i Grekland?

    I modern grekisk matlagning används mycket olivolja, grönsaker och örter, sädesslag, bröd, vin, fisk och olika sorters kött, till exempel fågel och kanin. Typiska ingredienser i det grekiska köket är lamm och griskött, oliver, ost, äggplanta, zucchini och yoghurt. Desserterna domineras av nötter och honung.

    Vad dricker man på Kreta?

    Tsipouro har snabbt blivit en av de mest trendiga dryckerna i Grekland. Tsipouron görs på druvor och görs på biprodukterna av vin. Drycken produceras ofta ren eller ibland med smak av anis. Det är främst i regionerna Epirus och Kreta som tsipouro är populär.

    Hur starkt är ouzo?

    Ouzo (grekiska: ούζο, [ˈuzo]) är en grekisk spritdryck. Ouzo är starksprit med anissmak, och finns med 38, 40, 42 och 49 procent alkohol. Ouzon med 49 procent alkohol är svår att finna utanför Plomari.

    Share this post