Rekommendationer

Far man satta upp Kattnat?

Får man sätta upp Kattnät?

Kattnät regler: Får jag sätta upp kattnät på balkongen? Det korta svaret är att om du har en katt och en balkong som är högre upp än fem meter så måste du sätta upp någon typ av skydd. Men sen ser reglerna olika ut beroende på om du bor i hyres- eller bostadsrätt.

Hur monterar man kattnät på balkong?

Montering av balkongnät

  1. Före start med fastsättandet av skyddsnätet se till att ha tillstånd att borra hål om det behövs.
  2. För fastsättande av krokskruvarna borra de nödvändiga antal hål som behövs i i sidoväggarna och i balkongens kant.

Hur gör man en katt till Utekatt?

Låt i stället katten vänja sig steg för steg. Börja med att låta katten få nosa på en gräsyta i närheten av hemmet eller gå omkring på en parkering i koppel för att vänja sig vid världen utanför. När den vant sig vid gräsmattan eller parkering och trivs med att vara utomhus kan du låta den gå fritt på en större yta.

Får man näta in balkong?

Den 19 mars 2008 beslutade Jordbruksverket om nya föreskrifter gällande katter som vistas ute på balkongen. Om balkongen ligger mer än fem meter över marken så ska den vara försedd med ett nät eller liknande som ska hindra katten från att falla ner.

Hur högt måste ett kattnät vara?

Med bara den regeln dock, så säger ju detta med en gång att du måste ha någon form av skyddsnät, kattnät eller balkongnät när din katt ska vistas där. Vad reglerna egentligen säger är att om du har en katt som vistas på din balkong måste du ha ett kattnät om balkongen befinner sig 5 meter över marken eller mer.

Kan alla katter vara innekatter?

Kan en katt leva sitt liv inomhus? Svaret är solklart ja. Det spelar ingen roll om din katt är huskatt, skogkatt eller perser – de flesta katter lever mycket gott och framför allt längre inomhus.

Hur länge ska man vänta innan man släppa ut katten?

Man brukar rekommendera att katten hålls inomhus i minst två veckor för att den ska vänja sig vid det nya hemmet, men koppelpromenader i sele kan vara ett bra sätt att långsamt introducera henne till den nya utomhusmiljön om hon väldigt gärna vill ut.

https://www.youtube.com/watch?v=YnSbdI7sWKM

Share this post