Populära

Hur paverkar digitaliseringen vara samtal och diskussioner?

Hur påverkar digitaliseringen våra samtal och diskussioner?

Digitaliseringen förändrar det formella lärandet som sker i skolan, hur vi kommunicerar, skaffar kunskap och upprätthåller kontakter i olika sammanhang, där olika lärmodeller med teknik som stöd blir allt vanligare. En av dessa lärmodeller kallas för flexibelt lärande.

Vad ska en Digitaliseringsstrategi innehålla?

För att nå det övergripande målet innehåller strategin fem delmål om digital kompetens, digital trygghet, digital innovation, digital ledning och digital infrastruktur. Delmålen förklarar hur digitalisering ska kunna bidra till en positiv samhällsutveckling.

Måste en lärare erbjuda omprov?

Det är ganska vanligt med olika former av omprov men inte obligatoriskt. Det är alltid helt upp till läraren vilka och hur många prov läraren vill ha (bortsett från vissa nationella prov). Annars finns inga regler för hur lärare ska göra med prov.

Får man göra nationella prov i efterhand?

Det krävs beslut från rektorn om en elev som missat provtillfället ska få göra provet i efterhand. Den avgörande faktorn för ett sådant beslut är att provet är ett stöd för bedömning och betygssättning. Om provet är känt för eleven är det ett sämre stöd för lärarens bedömning.

Vad händer om man inte klarar omprov?

Om man inte klarar omprovet ska ett uppsamlingsprov, ett tredje tillfälle att skriva samma prov, erbjudas inom ett år efter det ordinarie provtillfället.

Kan man göra omprov?

Man har inte rätt att göra en prövning (ett omprov) i en kurs man är godkänd i. Men du kan prata om din skola om möjligheten att betala för att skriva en prövning. Det brukar kosta runt 500 kr. Om det inte är möjligt under gymnasietiden så kan man göra det på Komvux efter gymnasiet.

Vad händer om man inte klarar nationella provet i matte?

och får C på det Nationella provet, så tror jag du får B i kursen i alla fall, däremot om man ligger på C nivå och får F på det Nationella provet, så kanske man får D som slutbetyg i Nian. Oftast är det så att om elev ligger på F under hela kursen och sedan skriver E på det Nationella provet, får eleven E på kursen.

Vad är viktigt för den vuxne att tänka på när man jobbar med digitala medier i förskolan?

Barn har rätt till sin kroppsliga och personliga integritet. Det är viktigt att tänka på när man arbetar med eller använder sig av exempelvis foto och film på förskolan. Både vuxna och barn behöver reflektera över och utveckla ett ansvarsfullt sätt till bilder, film och annan dokumentation som visar personer.

Share this post