Blogga

Vem kom pa strumpan?

Vem kom på strumpan?

De första stickade strumporna gjordes för hand med två stickor och syddes ihop med en söm. William Lee uppfann 1589 stickmaskinen för strumpor som stickade alla maskor i ett varv på samma gång, vilket gick mycket fortare än att sticka för hand.

Vilka är de bästa strumpbyxorna?

Testpanelen bestod av fem personer som använder strumpbyxor regelbundet. De fick bära de olika strumpbyxorna – utan att veta vilket märket var – i minst åtta timmar. Bäst betyg för passform och komfort fick Wolford, följt av Oroblù, Vogue, Åhléns, H&M och Kappahl. Lindex och Twilfit fick sämst omdömen.

Vad betyder 20 den strumpbyxor?

Välj rätt denier (den) på strumpbyxorna. Denier är en beteckning för masktätheten i strumpbyxor och ger en indikation på tjocklek. Tunna, fina och genomskinliga strumpbyxor ligger vanligtvis på 15-20 den, medan tjockare strumpbyxor på 50 den och uppåt är mer täckande, värmer mer och passar bättre när det är kallt.

Vad betyder 40 den?

Riktigt tunna ”skira” nylonstrumpor (eng. sheer stockings) är på 15 denier, medan normaltjocka är på 30–40 denier. Ibland förekommer gauge och det är det engelska måttet för garnets tjocklek i nylon- silkesstrumporna och istället avser det antalet nålar på en 1,5 inch (38 mm) bred väv.

Hur tillverkas nylonstrumpor?

Vävda i nylon som höll. Länge! Idag tillverkas nylonstrumpor i tunn vävning och de går lätt sönder. Ibland går nylonstrumpan sönder innan du ens fått på dig den.

Vem uppfann Halksockor?

Halksockor[redigera | redigera wikitext] Halksockan är, i likhet med sockiplast, uppfunnen i Sverige av tillverkaren Nowa Li på 50-talet. Det var dock inte förrän långt senare under 1980-talet som den fick sitt genombrott och nästan konkurrerade ut mockasinerna från samma tillverkare.

Hur får man strumpbyxor att hålla?

Här är våra bästa råd.

  1. Tvätta rätt. När strumpbyxorna används töjs fibrerna ut.
  2. Låt självtorka. Undvik torktumlare och torkskåp och låt dina nytvättade strumpbyxor självtorka.
  3. Undvik maskor. Många strumpbyxor, särskilt tunna, är lätta att dra upp en maska på om man är oförsiktig.
  4. Härda.
  5. Laga.

Vad menas med 40 denier?

Denier (förkortas den) är ett mått på tjockleken av garn, som används till exempelvis nylonstrumpor och silkesstrumpor, och avser vikten i gram av 9 000 meter garn vid 70 °F och 75% relativ luftfuktighet. Ett 20 denier garn med längden 9 000 meter väger alltså 20 gram.

Vad ska man ha för strumpbyxor till svart klänning?

Strumpor

  • Till fest – Då föreslås att man har strumpbyxor i 10 till 12 denier, svarta om du bär svart klädsel, annars passar de ljusa eller de färgade bäst.
  • Till en svart klänning eller svart kjol – Då funkar det med det mesta; färgade, mönstrade eller svarta.

När använda knästrumpor?

Knästrumporna är de enda i Danmark som är CE-godkända för medicinskt bruk. De är perfekta för personer med diabetes, ödem, fotsvamp, eksem och problem med cirkulationen i fötterna. De kan också avhjälpa problem med fotsvett och svettlukt, samtidigt som de inte orsakar allergi eller hudirritation.

Share this post