Allmänning

Vilka glasogon ansiktsform?

Vilka glasögon ansiktsform?

Vilka glasögon passar mig?

  • Runt ansikte – du passar i mer markerade glasögonbågar.
  • Fyrkantigt ansikte – du passar i runda glasögon.
  • Ovalt ansikte – du passar i alla typer av glasögonbågar.
  • Hjärtformat ansikte – du passar i fyrkantiga glasögon.
  • Trekantigt ansikte – välj markanta glasögonbågar.

Hur väljer man rätt bågar?

Matcha storleken på dina glasögon med storleken på ditt ansikte, även om trenden snarare går mot större än mot mindre bågar. Tänk även på avståndet mellan dina ögon och se till att dina pupiller är i mitten av glasen. Om du är osäker på vilken båge du ska välja ska du naturligtvis fråga din optiker om råd.

Vem passar i Cateye glasögon?

Fyrkantiga och diamantformade ansikten Fyrkantiga ansikten passar i runda, cat-eye, wayfarers eller pilotbågar för att mjuka upp och skapa kurvor. Glasögon som sitter högt på näsan smickrar den fyrkantiga ansiktsformen och får ansiktet att se längre ut.

Vilken ansiktsform passar i runda glasögon?

Fyrkantiga ansiktsformer där panna, kindben och käkparti är ungefär lika breda verkar ofta rätt markanta. För att mjukna upp denna effekt passar runda eller ovala glasögonbågar bra.

Vem passar i transparenta glasögon?

Transparenta glasögon passar alla personer, oavsett pronomen. Bekymra dig inte om glasögonen matchar din outfit. Transparenta glasögon är en okomplicerad accessoar som funkar utmärkt med vilken stil och vilka färger som helst.

Hur ska glasögon sitta?

Bågens överkant bör inte vara högre än ögonbrynen. Bryggans utformning och placering är avgörande för hur bekvämt glasögonen sitter. Bågens nederkant bör inte ligga mot kinderna, för att undvika irritation och att bågen ”rör på sig” när du pratar/skrattar. Storleken bör vara i propotion med ditt ansikte.

Hur högt ska glasögon sitta?

Hur hårt ska glasögon sitta?

Glasögonens sidor bör justeras enligt ansiktsformen så att de inte trycker på tinningarna. Ofta missförstås tryck mot tinningarna som att de sitter ordentligt. Optimal passform vid sidorna bör endast ge ett lätt tryck bakom örat för att glasögonens vikt inte ska göra att de halkar ner på näsan.

Vilka olika typer av glasögon finns?

En första indelning brukar vara om man behöver enkelslipade eller progressiva glas. Enkelslipade glasögon är slipade i en styrka över hela glaset medan progressiva glasögon är slipade med olika styrkor över linsen som ger skärpa både på nära och långt avstånd.

Share this post