Trendig

Vad handlar artikel 15 i de manskliga rattigheterna om?

Vad handlar artikel 15 i de mänskliga rättigheterna om?

Fullvuxna män och kvinnor har rätt att utan någon 1. inskränkning med avseende på ras, nationalitet eller religion ingå äktenskap och bilda familj. Män och kvinnor skall ha samma rättigheter i fråga om äktenskaps ingående, under äktenskapet och vid dess upplösning.

Fullvuxna män och kvinnor har rätt att utan någon inskränkning med avseende på ras, nationalitet eller religion ingå äktenskap och bilda familj. Män och kvinnor skall ha samma rättigheter i fråga om äktenskaps ingående, under äktenskapet och vid dess upplösning.

Vad handlar artikel 3 om?

3. Familjen är den naturliga och grundläggande enheten i samhället och har rätt till samhäl lets och statens skydd. Artikel 17 1. Var och en har rätt att äga egendom, både enskilt och tillsammans med andra.

Vad är de mänskliga rättigheterna lista?

De 30 rättigheter och friheter som anges i den allmänna förklaringen inkluderar rätten att vara fri från tortyr, rätten till yttrandefrihet, rätten till utbildning och rätten att söka asyl. Det omfattar medborgerliga och politiska rättigheter, såsom rätten till liv, frihet och integritet.

Vad är artikel 5?

Artikel 5 innebär bland annat följande: Alla personer med funktionsnedsättning är lika inför och enligt lagen. Alla personer med funktionsnedsättning har lika rätt till lagens skydd och lika förmåner enligt lagen. Alla diskriminering mot personer med funktionsnedsättning ska förbjudas.

Vad betyder Artikel 12 mänskliga rättigheter?

Artikel 12 Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korre spondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

Share this post