Ny

Hur skulle du klassificera orsakerna till perserkrigen?

Hur skulle du klassificera orsakerna till perserkrigen?

Bakgrunden till perserkrigen Från hamnarna vid det Egeiska havet försökte nu perserna utvidga sitt inflytande ytterligare och locka över olika grekiska stadsstater till sin sida för att kunna ta kontrollen över handeln i området.

Hur startade Perserkriget?

499 f.Kr.Persiska krigen / Startdatum

Hur kunde atenarna vinna sjöslaget vid Salamis?

Det blev en simulerad flykt som åtföljdes av den atenska och peloponnesiska skvadronen, samtidigt var en jonisk skvadron placerad och dold i en bukt av Salamis och avvaktade. Grekernas simulerade flykt fick perserna att nappa på betet. Hela den persiska flottan följde nu efter dem in i det trånga sundet.

Vad hände under Perserkrigen?

Persiska krigen (även kallat perserkrigen eller de grekisk-persiska krigen) var en serie konflikter mellan den grekiska världen och det persiska akemeniderriket som påbörjades omkring 490 f.Kr. och varade till 449 f.Kr. Begreppet syftar vanligtvis på de två persiska invasionerna av det grekiska fastlandet år 490 f.Kr.

När var Perserkrigen?

Hur gick slaget vid Salamis till?

Slaget vid Salamis (klassisk grekiska: Ναυμαχία τῆς Σαλαμῖνος, Naumachia tēs Salaminos) var ett sjöslag som utkämpades mellan en allians bestående av grekiska stadsstater under Themistokles och det persiska imperiet under kung Xerxes år 480 f.Kr., som resulterade i en avgörande seger för de numerärt underlägsna …

Hur slutade Perserkriget?

499 f.Kr. – 448 f.Kr.Persiska krigen / Period

Hur styrdes Perserriket?

Det persiska riket styrdes en period därefter av den seleukidiska dynastin som hade inrättats av en av Alexander den stores generaler. Det persiska rike som seleukiderna tog över var fortfarande mycket stort och svårt att hålla samman.

Share this post