Ny

Vad ar emo person?

Vad är emo person?

I mitten av 1980-talet användes termen emo för att beskriva en subgenre till hardcore-punken som hade sina rötter i musikscenen i Washington, D.C.. Under senare år har termen emocore, kort för ”emotional hardcore”, också använts för att beskriva emotionella framträdanden genomförda av band såsom Embrace, Rites of …

Hur klär man sig som emo?

Därför kan man kalla en klädstil för emo….Några andra detaljer som är vanliga inom modet emo är:

  1. Solglasögon med tjock ram.
  2. Svarta kängor med färgglada skosnören.
  3. Gympaskor i rutigt mönster.
  4. Kedjor hängandes från byxorna.
  5. Rosetter i håret.
  6. Dubbade bälten.
  7. Dödskalle-smycken.
  8. Luvtröja med dragkedja.

Hur beter sig ett emo?

Emo i Europa Men även i Sverige existerade det ett fåtal band. Emo är nu i 2000-talet en sorts stil (Fashioncore) där man har svart som basfärg i sina kläder, till exempel i kombinationerna svart-rött, svart-grönt eller svart-rosa.

Vad gör en emo?

Bakgrund: Emo betyder olika för olika människor. Emo härstammar ur musikkulturen och är en förkortning av engelska ordet emotional. Emo har också utveck- lats till att bli en livsstil, som utöver musiken även innefattar klädsmak och attityder.

Vad är skillnaden mellan goth och emo?

Ifall du dricker blod är du goth. Ifall du dricker tranbärsjuice är du emo. Ifall du fortfarande är förvirrad ska du läsa vårt test.

Varför blir man emo?

Historia. 1980-talet – Under Revolution Summer 1985 i Washington DC det var då som Emo uppstod. den sågs som ett nytt uttryck av den emotionella hardcoren, det var här som emocoren utvecklades. Det var flera band som medverkade på Revolution Summer och som även efter fortsatte i det spåret.

Får man säga emo?

Under mitten av 1980-talet användes termen emo för att beskriva en subgenre till hardcore-punken. Men nu har ordet fått en förolämpande innebörd för nästan alla ungdomar där det nästan alltid används nedsättande.

Share this post