Ny

Vad gor en Mediakreator?

Vad gör en Mediakreatör?

En dag på jobbet består av en del möten på kontoret, både digitala och fysiska. Det kan vara kommunikationsplanering eller möten om olika projekt som ska kommuniceras. Ibland är jag ute och dokumenterar till våra kanaler, till exempel om olika jubileumssatsningar i staden, fortsätter Elvira.

Vad blir man om man pluggar media och kommunikation?

Informatör, webbredaktör, PR-konsult, informationsstrateg, omvärldsbevakare, opinionsbildare, copywriter – det är exempel på titlar som ryms inom kompetens- och yrkesområdet information, kommunikation och media. Det finns många olika slags kommunikationsyrken.

Vad är en medieproduktion?

Textskrivning, fotografering, filmning, ljudupptagning och redigering. Olika redovisningsformer av produkter, till exempel tidningar, filmer och utställningar, i analog eller digital form. Olika roller vid medieproduktioner, till exempel skribent, fotograf, ljudtekniker och redigerare, samt hur dessa samarbetar.

Hur är det att studera i Kalmar?

Kalmar är en studentstad på framväxt och kan erbjuda dig den lilla stadens charm kombinerat med den stora stadens utbud. I denna vackra havsstad finns flera utbildningar att välja på, oavsett om du vill plugga på universitet, gå på komvux eller kanske en yrkesutbildning.

Hur är det att studera i Växjö?

I Växjö väljer många att bo på campusområdet. Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss.

Vad innehåller medieproduktion 1?

Medieproduktion 1, 100 poäng

  • Förarbete inför medieproduktioner och framställning av enkla förlagor i form av synopsis, skisser eller manus.
  • Textskrivning, fotografering, filmning, ljudupptagning och redigering.

Vad är en Medieproducent?

På högskoleprogrammet till medieproducent kommer den studerande att lära sig att producera i olika former, allt från trycksaker till animationer på webben. Undervisning sker i marknadskommunikation, det vill säga hur företag kommunicerar med olika typer av media.

Vad kan man jobba med om man studerar statsvetenskap?

Vad finns det för möjliga arbeten?

  • utredningsarbete (departementssekreterare, budgetsamordnare, projektadministratör),
  • samhällsgranskning (forskare, journalist, revisionssekreterare),
  • arbete inom och kontakter med myndigheter i Sverige,
  • arbete inom och kontakter med andra länder,

Vad tjänar en Medieproducent?

Återigen en titel som bereder väg för spekulationer… ”Medieproducent”. Personligen klassar jag din titel som en rubrik för en hel del uppdrag i vår titelsjuka värld men med tanke på den låga lönenivån (17 500) har du säkert rätt i att det fattas ett gäng tusenlappar i lönekuvertet.

Share this post