Frågor

Vilka olika satt att skicka meddelanden langa strackor fanns det innan telefonen kom till Sverige?

Vilka olika sätt att skicka meddelanden långa sträckor fanns det innan telefonen kom till Sverige?

vårdkasarna användes förr till att skicka meddelande mellan byar. Detta hjälpmedel användes ofta som varningssystem. Och ett mycket effektivt sådant, då det snabbt gick att sprida en varning på långa avstånd. I landskap med mer vegetation, så som i djungeln, använde man sig av en mer anpassad metod, trummor.

Vad är teknisk kommunikation?

Kommunikation studeras bland annat inom området sociologi, lingvistik och medie- och kommunikationsvetenskap. När denna överföring sker via elektroniskt medium benämnes tekniska aspekter av denna elektronisk kommunikation.

Hur utvecklas kommunikation?

Kommunikationen utvecklas i samspel människor emellan. De från födseln samlade samspelserfarenheterna mellan barnet och föräldern samt omgivningen ligger som grund för barnets kommunikation och språkets utveckling. Kontakten med omgivningen och med andra människor sker via sinnena.

Hur kommunicerade man innan telefonen och telegrafen?

Innan telefonen fanns En röksignal på savannen, en brevduva eller en fyr var alla fantastiska sätt att kommunicera över distans på sin tid, då kunde nog ingen föreställa sig de möjligheter att kommunicera som vi har idag.

Hur spreds information på 1800-talet?

Den stora inflyttningen till städerna som ägde rum under 1800-talet, innebar att folkets behov av samhällsinformation ökade. Det blev nu vanligt med dagstidningar. Detta gynnade pappersindustrin som utvecklades kraftigt under perioden.

Kasarna var placerade med jämna mellanrum inom synhåll för varandra. vårdkasarna användes förr till att skicka meddelande mellan byar. Detta hjälpmedel användes ofta som varningssystem. Och ett mycket effektivt sådant, då det snabbt gick att sprida en varning på långa avstånd.

Share this post