Ny

Vad vet vi om liv i rymden?

Vad vet vi om liv i rymden?

I nuläget finns inga bevis för liv av vår typ (eller någon form av liv alls) i rymden. För några år sedan uppskattade vi antalet jordlika, beboeliga planeter i vårt observerbara universum till ca ~1018, dvs. en miljard miljarder. Detta stora antal får många att tänka att det ”bara måste” finnas liv någon annanstans.

Hur många dagar är ett år på Venus?

225 dagarVenus / Omloppstid

Hur bildades Saturnus och gasjättarna?

Saturnus och de övriga gasjättarna måste ha bildats på ett annat sätt än det inre solsystemet. Man vet dock inte hur det gick till. I likhet med alla de andra planeterna bildades Saturnus av rester från det gasmoln och det rymdstoft som givit upphov till solen. Det finns två teorier om hur gasjättarna bildades.

Vad finns i atmosfären på Saturnus?

Saturnus atmosfär består av väte, helium och även små mängder vatten, ammoniak och metan. I atmosfären finns det starka orkaner, som på Jupiter, och det uppkommer vita moln på planeten då och då. Någon fläck, som är typiskt för Jupiter, finns dock inte. Det finns däremot liknande ”ränder” på Saturnus som på Jupiter.

Vad är den största månen på Saturnus?

Saturnus har 62 kända månar, varav 53 är namngivna. Det finns dessutom bevis för ytterligare hundratals småmånar med diameterna 40–500 meter vid Saturnus ringar, som inte ses som äkta satelliter. Titan, är den största månen. Den har 90 procent av satelliternas sammanräknade massa och då är även ringarnas massa inräknad.

Hur länge lever Björndjur?

De flesta björndjur har ett aktivt liv på mellan 3 och 30 månader, men zoologerna vet inte hur länge björndjur kan ligga i dvala och därmed inte heller hur gamla de verkligen kan bli.

Hur förökar sig Björndjur?

Björndjuren fortplantar sig både sexuellt och partenogenetiskt, även kallat för jungfrufödsel, en typ av asexuell förökning där avkomma produceras från obefruktade ägg. Varför de är cool? Jo, det beror på deras förmåga att utstå extrema miljöer. De kan försätta sig i ett speciellt stadium där de kan utstå nästan allt.

Share this post