Frågor

Vad heter kofot i plural?

Vad heter kofot i plural?

Även datormusar förekommer, men är betydligt ovanligare. Kofot är ett exempel på ett annat sammansatt ord som har två olika pluralböjningar: kofötter och kofotar.

Vem uppfann vinkelhake?

Hammaren och hyveln sägs ha uppfunnits av romarna, medan sågen och vinkelhaken av egyptierna. Skruvmejseln kan man spåra till 1400-talet. Den användes i första hand av vapensmeder och för att tillverka riddarrustningar.

Hur lång är en kofot?

Verktyg med plasthandtag för att plocka bort nubb och småspik. Kofoten är 230 mm lång och själva metallbladet är 110 mm.

Vad väger en kofot?

Bräckjärnet, eller kofoten, är både spikutdragare och hävstång. Storleken är från ca 300 till 900 mm. De är sex eller åttakantiga och väger från 0,5-3 kg.

Är vinkelhake synonym?

Ordet vinkelhake är synonymt med sätthake och kan beskrivas som ”ett verktyg för att skapa räta vinklar på ett arbetsstycke”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vinkelhake samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur ser en kofot ut?

Kofoten, eller bräckjärnet, kallas även för koben eller brytjärn och finns i flera storlekar och modeller. Har du problem med att få ur en spik? Med hjälp av våra spikutdragare får du snabbt och enkelt ut även djupt nedslagna spikar.

Vad heter kofot?

Kofot även kallat bräckjärn används vid demontering av diverse konstuktioner samt för flera andra arbetsuppgifter där det behövs ett verktyg med hävstångsprincipen.

Vad är en kofot gjord av?

Den är gjord av bandjärn eller en plåtbit.

Vad heter fotnot i plural?

Fotnot är en sammansättning med not; i plural blir det därför fotnoter. Några brukar, sannolikt i skämtsamt syfte, även använda formen fotnötter, och den formen har sedan av vissa kommit att uppfattas som korrekt efter mönstret fot–fötter och pluralen till nöt: nötter.

Har kofot korsord?

Synonymer till kofot

  • bräckjärn, bändjärn, inbrottsverktyg, dyrk, bräckstång, tjuvnyckel.
  • Användarnas bidrag. klöv.

Hur mycket kostar en kofot?

Kofot Premium 900 Mm 899 kr / st.

Vem uppfann kofoten?

Tyvärr är kofoten ytterligare ett av de verktyg som hammaren och skruvmejseln vars ursprung går förlorad till historien. Det är omöjligt att säga vem som var den första personen som uppfann en, men kofotstången var i allmänhetens medvetande före början av 1400-talet där de kallades kråkor eller järnkråkor.

Kan man säga fotnötter?

Svar: Vi rekommenderar fotnoter. Fotnot är en sammansättning med not; i plural blir det därför fotnoter. Några brukar, sannolikt i skämtsamt syfte, även använda formen fotnötter, och den formen har sedan av vissa kommit att uppfattas som korrekt efter mönstret fot–fötter och pluralen till nöt: nötter.

Hur böjer man fotnot?

Den svenska pluralformen är således ”fotnoter”. Skämtsamt används dock ibland ordet ”fotnötter”. Termen ”slutnot” används ibland missvisande som synonym till ”fotnot”, dock, som namnet antyder, placeras dessa noter vanligen i slutet av kapitlet, där nottecknet visas, eller efter ”all” text, på särskilda sidor.

Share this post