Allmänning

Vilka latar var populara 1981?

Vilka låtar var populära 1981?

1981 låtar

Rank Spela Låtnamn
1 Spela låt Tainted Love
2 Spela låt Bette Davis Eyes
3 Spela låt In the Air Tonight
4 Spela låt Physical

Vad hände 1981 musik?

Björn Skifs vinner Melodifestivalen med Fångad i en dröm. Den slutar på en tiondeplats i Eurovision song contest. Björn Skifs firar vinsten.

Vad hände 1981 i Sverige?

8 juni – Björn Borg, Sverige vinner franska öppna tennismästerskapen för sjätte gången. Mats Wilander, Sverige tar juniortiteln. Nästan 5 000 personer dödas vid ett jordskalv i Iran. I Sverige utses Lennart Orehag att efterträda Birgitta Ulvhammar som chef för SÖ från 1 juli 1981.

Vad hände för 40 år sedan idag?

40 år har gått sedan 1981, men det är ett årtal som minst sagt satte sina spår i historien med sin populärkultur, sportframgångar och framsteg i samhället. Här kan du friska upp minnet om allt som försiggick för fyra decennier sen! | Foto TT.

Vilken låt har legat längst på Svensktoppen?

Rekord. Den melodi som legat längst på Svensktoppen genom tiderna är ”Du är min man” med Benny Anderssons Orkester & Helen Sjöholm, som gick in på listan den 11 juli 2004 för att sedan ligga där i nästan fem och ett halvt år, totalt 278 veckor, innan låten lämnade listan den 8 november 2009.

Vad hände år 1971?

4 november – ASEA-Atom får Vattenfalls order för bygget av kärnkraftverket i Forsmark. 6 november – USA utför kärnvapenprov på Aleuterna. 15 november – Företaget Intel introducerar Intel 4004, världens första mikroprocessor. 29 november – De första kvinnorna gör entré i det schweiziska Nationalrådet.

Vem ledde Svensktoppen?

Svensktoppens första programledare var Barbro Lindström. Men den som har lett programmet längst är Kent Finell som debuterade redan 1973 och som sammanlagt var programledare i över 20 år. Ulf Elfving är god tvåa med sina sju år. Bland övriga programledare kan nämnas Pekka Langer, Kersti Adams-Ray och Janne Önnerud.

Share this post