Ny

Hur modellerar man?

Hur modellerar man?

Modellen kallas Gradually Released Responsibility, efter ordningen jag gör, vi gör och du gör; alltså att läraren inleder och sedan släpper över ansvaret gradvis till eleverna. Eleverna prövar sedan med stöttning från läraren innan de själva självständigt kan använda den nya strategin.

Vad är modellera gjort av?

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl.
  • 1 dl salt.
  • 1 dl kokande vatten.
  • 1 ½ msk olja.
  • Färg: gurkmeja/kaffe/chlorella/tranbärspulver etc.

Kan modellera torka?

Modellera kan man inte härda på något sätt, men den blir hårdare när den bli kall. Det är en leklera som man kan återanvända hur många gånger som helst. den får dock inte bli smutsig eller dammig, för då blir den svårknådad.

Kan man ha modellera i ugnen?

Har du skapat något som du vill spara? Då kan du härda ditt verk i ugnen för att få det att stelna. Fimolera hårdnar i ugnen vid en temperatur på 110 °C som lägst och ska vara inne i ugnen i minst 30 minuter. Ju längre tid i ugnen desto hållbarare och mer flexibel blir den färdiga leran.

Kan man ha ståltråd i ugnen?

Det går bra att bränna leran i ugn, tillsammans med aluminimtråd. Du hittar aluminiumtråd i olika bredder här. Lycka till med ditt projekt och ha en fin dag!

Kan man bränna modellera?

Den mjukas upp med vatten, som också används för att forma och släta ut leran. Det färdiga föremålet täcks över med plast och får torka långsamt i ett svalt rum. För ordentlig hållbarhet bör den brännas i 950-1050 grader, och kan därefter glaseras med speciella färgpreparat för att sedan brännas en gång till.

Hur funkar modellera?

Modellera kan man inte härda på något sätt, men den blir hårdare när den bli kall. Det är en leklera som man kan återanvända hur många gånger som helst. den får dock inte bli smutsig eller dammig, för då blir den svårknådad. Plastillina-leran är en förfinad modellera med fantastiska modelleringsegenskaper.

Hur torkar modellera?

Låt aldrig något föremål vara i ugnen längre än 30 minuter och skruva aldrig upp temperaturen högre än 130 grader. Då är det bättre att värma upp föremålet en gång till. Du kan också doppa ner cernitleran i kokande vatten och härda den på det viset. Då får du känna på leran efterhand, för att se hur väl den härdar.

Hur länge håller modellera?

Traditionellt framställd polymerbaserad modellera håller sig mjuk tills den härdas vid relativt låga temperaturer. Numera finns även lufttorkande polymerbaserad modellera.

Hur länge håller lera?

Har du glömt täcka leran eller har den torkat ändå? Ibland blir lera liggande för länge, egentligen kan lera inte blir för gammal men den kan absolut bli för torr! Bäst är att alltid förvara lera i kalla frostfria utrymmen som jordkällare eller andra svala utrymmen.

Förberedelser. För att få ut mesta möjliga av samtalet kring det som du vill modellera krävs att du tänker igenom vad du vill, och vilka frågor som är lämpliga. Faktum är att väldigt många människor inte är medvetna om vad och hur de gör, hur framgångsrika de än är.

Share this post