Populära

Hur tjockt kan man saga med sticksag?

Hur tjockt kan man såga med sticksåg?

Sticksågen har många användningsområden och det är själva sågbladet som avgör vilket material du kan arbeta med. Något som dock är viktigt att kontrollera är sticksågens sågdjup, det varierar beroende på modell. Sågdjupet avgör hur tjockt material du kan såga igenom.

När används sticksåg?

Här är några vanliga jobb som sticksågen är perfekt för:

  1. Såga ut för en diskho. Borra hål för sågbladet och såga sedan ut i bänkskivan för din nya diskho.
  2. Kapa en bräda eller regel. Det går snabbt att kapa en bräda eller regel med sticksågen.
  3. Såga ett urtag i en gipsvägg.

Vilken sticksåg ska man välja?

Bosch PST 18 LI SOLO — BÄST I TEST STICKSÅG. Smidig sticksåg som passar för figursågning.

  • Ryobi R18JS. Stark och uthållig men dammar.
  • Einhell TE-JS 18 Li. Kraftfull sticksåg med lång batteritid.
  • Bosch GST 18 V-LI B Professional Solo. En simpel men välfungerande sticksåg.
  • Black & Decker BDCJS18.
  • Vilket sticksågsblad?

    Bästa lösningen är sannolikt att använda ett s.k. progressivt sticksågblad som har olika stora tänder med de minsta lägsta tänderna närmast fästet och som åstadkommer sågsnitt utan urflisning i trä, laminat, spån- och fiberskivor. Här hos Verktygshandlarn hittar du progressiva sticksågblad för både trä och metall.

    Hur sågar man ett runt hål?

    Du kan såga ett runt hål mitt på en skiva om du bara har en sticksåg. Borra hål för sticksågsbladet innanför cirkelmarkeringen. Såga från hålet till markering och följ den sedan hela vägen runt.

    Hur använder man en Figursåg?

    Hur man använder inställbart varvtal på en figursåg Högre varvtal vid sågning kan användas för mjukare material som furu, kompositmaterial, plywood och spånskiva. Med inställbart varvtal har man möjlighet att börja såga försiktigt och gå upp till maximalt varvtal när sågen är på rätt spår.

    Vad är Pendelfunktion?

    Kolla då om du har slagit till pendelfunktionen. Den får bladet att vagga fram och tillbaka medan det rör sig uppåt och neråt. Då sågar bladet effektivt. Pendelfunktionen hjälper sågbladet att ta sig fram.

    Vilka sticksågsblad passar Ryobi?

    RAK10JSBWM

    • 10 st Sticksågsblad (2 x HCS Fast Cut 6TPI, 2 x HCS Fast Cut 10TPI, 2 x HCS Scroll Cut 14TPI, 2 x HCS Precise Cut 20TPI, 2 x BI-Metall Precise Cut 24TPI)
    • Passar Ryobi RJS720, RJS750, RJS850, RJS980, RJS1050, R18JS, R18JS7 och maskiner från andra varumärken med T-fäste.

    Vilket sågblad?

    Till kurvor krävs ett smalare sågblad. TRÄ- OCH FIBERSKIVA Tänderna har skränkts och slipats extra vassa och spetsiga. METALL OCH PLASTER Blad med små vågformade tänder för rör och metallskivor. FIBERCEMENT OCH GIPS Stryktåligt blad med skränkta tänder försedda med korn av hårdmetall.

    Hur sågar man laminatgolv?

    En vanlig fogsvans fungerar i allmänhet bra om du ska göra raka snitt i dina plankor. Se då till att lägga plankan så att du kan såga snittet så nära stödytan som möjligt. Det vill säga nära det bord eller den bänk du lagt plankan på. På så sätt blir det stabilare och plankan sviktar mindre då du sågar i den.

    Hur såga stolpar rakt?

    Ställ in sågens sula i den vinkel du önskar – här 30 grader. Nu är det bara att köra lugnt med sticksågen igenom virket medan sulan hålls an mot schablonen. Gör likadant på andra sidan och du har en spetsig stolpe. Du kan också fortsätta arbeta med schablonen och såga till toppen så att den får fyra vinklade ytor.

    Hur Snedsågar man?

    Det mest bekväma och snabbaste sättet att snedsåga är med en elektrisk geringssåg. Med en sådan såg utgör arbetsstyckets bredd inte någon begränsning. Dessa sågars varvtal kan ställas in steglöst och de har dessutom en anslutning för dammsugare för att suga upp damm.

    Share this post