Frågor

Varfor gar strumpbyxor sonder?

Varför går strumpbyxor sönder?

Risken att strumpbyxorna går sönder i tvätten är överhängande – därför är det bra att vara förberedd. Tvätta aldrig strumpbyxor tillsammans med behåar och andra plagg med dragkedjor eller hyskor. Om du maskintvättar dem ska du aldrig använda sköljmedel och inte tvätta i mer än 30 grader – allra helst ska du handtvätt.

Vad betyder denier på strumpbyxor?

Denier är en beteckning för masktätheten i strumpbyxor och ger en indikation på tjocklek. Tunna, fina och genomskinliga strumpbyxor ligger vanligtvis på 15-20 den, medan tjockare strumpbyxor på 50 den och uppåt är mer täckande, värmer mer och passar bättre när det är kallt.

Hur laga strumpbyxor?

Maskor på strumpbyxor sprider sig om en löpeld ifall du inte tar hand om dem direkt. En tunn ulltråd till ullstrumpbyxor och en polyestertråd (vanlig sytråd) till andra. Se till att synålen inte är spetsig och vass, då du bara riskerar att skära hål i materialet.

Hur tvättas strumpbyxor?

Vill du däremot använda tvättmaskinen brukar det gå bra att tvätta på låg temperatur, gärna inte över 30 grader. Använd alltid tvättpåse och undvik sköljmedel. Tvätta med liknande färger då färgade strumpbyxor kan fälla. Undvik torktumlare och torkskåp och låt dina nytvättade strumpbyxor självtorka.

Kan man tvätta tunna strumpbyxor?

Men det betyder inte att du ska slänga tunna, fina nylonstrumpbyxor in på 60 grader. Strumpbyxor bör alltid tvättas på max 40 grader i tvättpåse.

När kan man ha strumpbyxor?

Så länge du inte kör glans i dom är det okej. Det GÅR att bära hudfärgade strumpbyxor på hösten/vintern (när du av olika skäl inte vill vara barbent), men då måste de vara så skira och tunna att de upplevs som din andra hud.

När kom strumpbyxor?

Redan 1958 hade Strumpfabriken gjort sina första experiment med strumpbyxor. Det dröjde dock till mitten av 1960-talet innan strumpbyxan fick sitt stora genombrott.

Hur tvättar man tights?

Skölj upp dem i lite vatten så gör det inget om du väntar med tvättningen. Generellt sätt ska du inte tvätta tights i mer än 40 grader, men vissa modeller tål bara 30 grader. En del kompressionstights rekommenderas till och med att handtvättas.

Share this post