Trendig

Varfor inte debriefing?

Varför inte debriefing?

Debriefing är en alltför kraftfull som, speciellt om den sätts in för tidigt, riskerar att störa den naturliga återhämtningen. Det saknas bevis för att metoden förebygger yrkesrelaterad traumatisk stress. Det finns en risk att vissa personer kan bli mer traumatiserade av debriefingen än av själva händelsen.

Vad är en Debrief?

Krisbearbetning (engelska: Debriefing) är en form av bearbetning med syfte att minska stressreaktionerna efter ett trauma (posttraumatiskt stressyndrom) samt påskynda återhämtningsprocessen.

Vad är psykologisk debriefing?

1.3. Vad är psykologisk debriefing? Psykologisk debriefing är: Page 8 4 ”En systematisk genomgång i grupp för människor som gemensamt har upplevt en dramatisk eller kritisk situation, eller som på annat vis har blivit starkt berörda av en oväntad händelse.” (Dyregrov, 2003, sid 9).

Vad betyder debriefing inom vården?

Debriefing är en specifik samtalsteknik, utformad för att motverka fysiska och psykiska symtom, vilka kan uppstå efter en traumaexponering. Samtalet består av sju olika faser. Den första fasen kallas introduktionsfasen och här beskrivs syftet, metoden och de mål som debriefingsamtalet ska uppnå.

Vad är en krisreaktion?

En kris är en reaktion på en svår situation som att ha förlorat någon eller något eller att ha varit med om en förändring i livet. Ditt vanliga sätt att hantera svårigheter räcker inte till och du hamnar i en kris. Den kan vara så allvarlig att du behöver stöd för att börja må bättre igen.

Vad betyder en kris?

En kris är en händelse i fredstid som hotar grundläggande funktioner och värden i samhällets, exempelvis elförsörjningen, människors hälsa eller frihet. Det kan handla om att väldigt många människor drabbas eller att en händelse får så stora konsekvenser att samhället inte fungerar som det ska.

Share this post