Trendig

Hur ar Hyllie?

Hur är Hyllie?

I dag bor 3 000 människor i Hyllie och 8 000 personer har sin arbetsplats i stadsdelen. Dessutom finns här en skola för 630 elever. Hittills har man byggt på den mest högexploaterade och stationsnära marken i Hyllie och det kommer att bli mer av bostäder och skolor när nu arbetet rullar vidare.

Vilka områden är dåliga i Uppsala?

Det senaste åren har en viss geografisk förflyttning av våldet skett i Uppsala, från det så kallat utsatta området Gottsunda mot stadsdelar som Gränby och det intilliggande Kvarngärdet. Jale Poljarevius vid Uppsalapolisen bekräftar att skjutningarna inte längre bara är koncentrerade till utsatta områden.

Hur är Kvarngärdet i Uppsala?

Området har tät, stadsmässig karaktär med slutna kvarter, stora skyddade gårdar och varierad bebyggelse. Stadsdelen Kvarngärdet ligger bara 1 kilometer från centrala Uppsala och byggdes mellan 1962 och 1963 och fick då stor publicitet då det var Europas första låghusbebyggelse i stadsmiljö.

Är det bra att bo i Hyllie?

– Vi har bra shopping, gym, en simhall och massor av utställningar och konserter på Malmömässan och arenan, så här finns att göra, säger hon. De visar runt i lägenheten som har ljusa väggar och mörka golv, och Elin Bengtsson berättar att de är väldigt nöjda med standarden på lägenheten.

Var ska man inte bo i Uppsala?

Som UNT rapporterat tidigare är sydvästra Valsätra det område där invånarna enligt trygghetsundersökningen upplever störst otrygghet. Ett annat område med lägre trygghet än snittet är mellersta Stenhagen.

Vad händer i Hyllie?

Hyllie är idag i snabb utveckling med planering och byggnation av bostäder, kontor, skolor, förskolor, parker och gator. 2021 påbörjas skapandet av den stora Hyllievångsparken och Hyllie boulevard förlängs så att stadsdelen kan växa längre söderut och stadsbussarna kan ta resenärer hela vägen till Ikeas kontor.

Hur är det att bo i Luthagen?

– Luthagen har alltid varit populärt, konstaterar Ulrika Lööf som är mäklare på Riksmäklaren i Uppsala. – Där finns många grönområden och bra skolor. Eftersom det ligger nära universitetet är det en väldigt akademisk stadsdel med mycket studentliv.

Share this post