Blogga

Vilket land har varldens snabbaste bil?

Vilket land har världens snabbaste bil?

Koenigseggs rekord krossat – SSC Tuatara är nu världens snabbaste produktionsbil. 532,7 km/h – och fortare hade det kunnat gå. Den amerikanska supersportbilstillverkaren SSC North America har nu slagit fartrekordet för produktionsbilar som sattes av Koenigsegg Agera RS 2017.

Är Bugatti snabbare än Koenigsegg?

2 – Bugatti Chiron (490,5 km/h) 2019 stod det klart att Bugatti Chiron norpade svenska Koenigsegg på toppfartsrekordet då de körde i hela 490,5 kilometer i timmen.

Hur snabb är världens snabbaste bil?

Rekordet att slå var otroliga 430,98 km/h! Detta rekordet slog Koenigsegg med sin Agera RS som lyckades komma upp i helt orimliga 447,23 km/h! Detta rekord slogs på en offentlig motorväg i Pahrump, Nevada. Vid dessa rekordförsök stängs självklart vägen av för testet och det utförs med ett överflöd av säkerhetsåtgärder.

Hur snabb är en bil?

3 – Koenigsegg Agera RS (444,6 km/h) 2017 slog den svenska biltillverkaren på stort då Koenigsegg Agera RS tog hem hastighetsrekordet med snabba 444,6 kilometer i timmen. Ett rekord som uppmättes på en landsväg mellan Las Vegas och Pahrump i USA. Härligt att en svensk tillverkare är med i toppen tycker vi!

Hur snabbt har världens snabbaste bil åkt?

Vad är det snabbaste någon har kört?

Inbromsningen sköts av två stycken bromsskärmar tills bilen nått 300 km/h, sedan används skivbromsar. Den 17 november uppnådde teamet ett viktigt delmål när man passerade drömgränsen 1.000 km/h. Topphastigheten uppmättes till 1.010 km/h (628 mph) och det tog bara 50 sekunder och 8 kilometer att nå dit.

Hur snabbt har en bil åkt?

Bugattis 431,072 km/h-rekord stod sig fram till den 4 november 2017 då Koenigsegg med Agera RS tog sig till en lång raksträcka på Highway 160 i Nevada, USA, och satte flertalet världsrekord. 447,19 km/h blev snittfarten över två körningar, och högsta noterade toppfarten åt ena hållet blev imponerande 457,94 km/h.

Vilken bil är snabbast 0 100?

Tesla Roadster gör 0-100 på 1,1 sekunder med SpaceX-teknologi. Med de siffrorna får Tesla den snabbaste bilen i världshistorien.

Vilken är världens långsammaste bil?

De flesta människor associerar märket McLaren med snabba och snygga superbilar och många har som dröm att någon gång kunna parkera en på garageuppfarten. Märket har nu släppt en modell som har tillverkats i endast ett exemplar och som med största sannolikhet är världens långsammaste superbil.

Share this post