Ny

Vad ska man tanka pa nar man kor pa motorvagen?

Vad ska man tänka på när man kör på motorvägen?

Motorväg

  1. Märks ut med skylten Motorväg.
  2. Trafiken i de båda riktningarna är alltid avskild. Inga möten alltså.
  3. Ingen korsande trafik i samma plan.
  4. Både avfarten och påfarten tillhör motorvägen, vilket gör att samma regler gäller även där.
  5. Håll dig alltid i höger körfält, utom när du gör omkörningar.

Hur beter du dig bäst när du lämnar motorvägen?

När någon som kör snabbare närmar sig bakifrån, ska du gå tillbaka till det högra körfältet och släppa förbi denne. Om du får något fel på ditt fordon på motorväg eller motortrafikled, håll så långt åt höger du kan och fortsätt, om möjligt, till närmaste avfartsväg.

Vilka vägar får man köra traktor på?

Trafikregler. Traktorer får köras på väg och ska då följa trafikreglerna. De får inte köras på motorväg eller motortrafikled. Traktor a ska köras i vägrenen eller så långt till höger på körbanan som möjligt, medan traktor b ska köras på körbanan (vägen).

Vad gäller körning på motorväg?

Vid körning på motorvägen gäller följande: 1. Endast trafik med motorfordon eller motorfordon med tillkopplat fordon som är konstruerade och får framföras med en hastighet av minst 40 km/h får förekomma. Mopeder klass I får dock inte framföras på motorväg.

Vad gäller körning på motortrafikleden?

Vid körning på motortrafikleden gäller följande: 1. Endast trafik med motorfordon eller motorfordon med tillkopplat fordon som är konstruerade och får framföras med en hastighet av minst 40 km/h får förekomma dock inte mopeder klass I. 2.

När ska hastigheten på en motorväg vara 120 kilometer i timmen?

Trafikverket får meddela föreskrifter om att de högsta tillåtna hastigheten på en motorväg ska vara 120 kilometer i timmen.

Share this post