Rekommendationer

Kan man ha flera korkort?

Kan man ha flera körkort?

Du får bara ha ett körkort från ett EU-land i taget. Om du flyttar till ett annat EU-land behöver du normalt sett inte byta ut ditt körkort, men om du vill kan du på eget initiativ byta ut körkortet mot ett kort från det nya landet.

Får man dra tungt släp med C kort?

C – Tung lastbil Med behörigheten C får du köra tunga lastbilar och personbilar utan viktgräns. Du får också dra ett lätt släp med totalvikt på högst 750 kg. Ansök om körkortstillstånd och läs mer om vilka krav som gäller för att ta ett C-körkort.

Hur många personer kan man köra med B-körkort?

B, B/96 och BE Fordon med en totalvikt som inte överstiger 3 500 kg och som är konstruerade och tillverkade för att ta högst åtta passagerare utöver föraren. Fordonskombinationer som består av en dragbil i kategori B och ett släpfordon med en totalvikt som inte överstiger 750 kg.

Hur mycket kostar det att ta be-körkort?

Priset för ett körkort är i snitt 15 000 kronor. Sköter du allt själv, utan lektioner på en trafikskola, är priset för de obligatoriska momenten cirka 4 000 kronor. Kostnaden för att utbilda sig på en trafikskola varierar mellan olika städer. I större städer blir körkortet i regel dyrare än i mindre städer.

Har du körkort med behörigheten B?

Med ett körkort med behörigheten B får du köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg. För att få ett B-körkort krävs det att: Du har ett giltigt körkortstillstånd. Du är permanent bosatt i Sverige eller studerat här i minst sex månader.

Vad krävs för att få körkortstillstånd och körkort?

Synkrav körkort. För att få körkortstillstånd och körkort behöver du en god syn och uppfylla vissa synkrav. Därför behöver du kontrollera synen hos en optiker och bifoga resultatet från syntestet när du ansöker om körkortstillstånd. Kraven på synen varierar beroende på körkortsbehörighet.

Vilken behörighet får du köra med ditt körkort?

Bokstäverna på punkt nio på ditt körkort talar om vilken behörighet du har. Vilka fordon man får köra med respektive behörighet och vilken ålder som krävs för att få ta behörigheten framgår av tabellen nedan. Behörighet. Körkortsålder. Ger rätt att köra. AM.

Share this post