Trendig

Hur spelar man mancala?

Hur spelar man mancala?

SPELET I KORTHET Samla så många som möjligt av spelets 72 kulor i din stora skål på brädet. Den som först lyckas tömma de små skålarna på sin sida av brädet, får även överta motspelarens kvarvarande kulor. Spelaren som samlat flest kulor vinner i Kalaha!

Vad betyder ordet Kalaha?

antalet bönor i hemmagroparna. Kalaha kallas ibland för Khala eller Mancala. Namnen har sitt ursprung i det arabiska ordet naqala som betyder ”att flytta”. Vill man spela utomhus fungerar det bra att göra gropar i sanden och an- vända småstenar istället för bönor.

Hur klarar man solitär?

Målet med Solitaire klassisk Plocka upp alla 52 kort till de fyra grundhögarna på kortast möjliga tid! Korten måste läggas upp efter färg (klöver, hjärter, spader och ruter) i de fyra grundhögarna uppe till höger. Korten måste placeras i följdordningen -äss-2-3-4-5-6-7-8-9-10-knekt-dam-kung- i var och en av högarna.

Hur funkar Kalaha?

Sammanfattade regler för Kalaha: Du tar alla kulor i en grop och lägger sedan en kula i varje efterföljande grop. Kulor flyttas från vänster till höger. Hamnar sista kulan på hemmaplan, får du spela igen. När motspelaren inte har några drag kvar att göra får du flytta alla kulor på din spelplan till hemmabasen.

Hur spelet man Solitaire kulor?

Placera kulor i alla hål utom i ett av de yttre. Välj själv vilket hái du vill ha tomt. Avsikten är nu att försöka få bort alla kulorna utom en, på följande sätt: Hoppa med en kula över en intilliggande kula, till en tom grop. Lyft bort den överhoppade kulan.

Hur spelar man Solitaire kulor?

Hopp over en brikke med en annen til en tilgrensende tom luke, det kan skje både vertikalt og horisontalt. Hver brikke man «hopper over» plukkes bort (målet er å få bort så mange brikker som mulig). 3. Spillet er slutt når du ikke lenger kan «hoppe over» noen flere brikker.

Vad betyder Kalaha?

Mancala eller kalaha är en typ av brädspel, på engelska ibland kallade sowing games (sådd-spel) eller count and capture games (räkna och samla-spel) som syftar på utförandet av spelet. Kalaha, Oware, Sungka och Bao är bland de vanligaste mancalaspelen i västvärlden.

Kan man stoppa sig själv i UNO?

Allt som krävs för att spela är en UNO kortlek, men vill man spela något liknande kan man även kolla på vändåtta….UNO: Regler & tips för hur du spelar.

ANTAL SPELARE: 2-10 spelare
ÅLDERSGRÄNS: Från ca 7 år
VAD MAN BEHÖVER: UNO kortlek
HUR MAN VINNER: Först att bli av med alla sina kort

Share this post