Blogga

Vad betyder ordet belaget?

Vad betyder ordet beläget?

Belägen betyder ungefär detsamma som liggande.

Vad är situerad?

situerad, situationsbetingad På engelska har ordet situated även betydelsen ’välsituerad’. Ordet situerad används i psykologin som term för att beteckna den konkreta situationens betydelse för igenkänning, lärande, kunskap, bedömning, sätt att agera och reagera.

Vad är benägen?

Ordet benägen är en synonym till böjd och välvillig och kan bland annat beskrivas som ”villig, böjd”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av benägen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är Situerat perspektiv?

Situerat lärande är en teori om att lärande sker kollektivt och genom att delta i praktisk verksamhet. Situerat lärande lägger fokus på lärlingsskap och relationen mellan novis och expert, processen från lärling till mästare, och hur nybörjare införlivas i en gemenskap genom lärande, en så kallad praxisgemenskap.

Var belägen synonym?

Ordet belägen är synonymt med situerad och kan bland annat beskrivas som ”som ligger, placerad”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av belägen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder trycka ner?

Börja med en gissning. Få ledtrådar.

Kan tolkning vara?

tolka i ordbok från 1870 Betydelse: Uttyda tal eller skrift på ett främmande språk. Betydelse: På ett annat språk uttyda meningen af tal eller skrift.

Är välbärgade synonym?

Ordet välbärgad är en synonym till tät och välbeställd och kan bland annat beskrivas som ”ganska rik”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av välbärgad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Kan ej förlåtas?

Det är svårt att förlåta en människa om hon inte erkänner att hon har gjort fel. Det är detta som delar av vänstern än i dag inte kan förlåta henne. Men om man med förlåtelse i stället menar en inre känsla av att förlåta så är det kanske något man inte helt styr över.

Vad är enslig?

Enslig betyder ungefär detsamma som avskild.

Vad menas med tolkningar?

Tolkning (semantik) – ett begrepp inom semantiken. Tolkning (översättning) – att översätta muntligt tal till ett annat språk. Tolkning (bogsering) – en eller flera personer på skidor eller cykel dras av ett motorfordon eller djur. Tolkning (psykoanalys) – begripliggörande av omedvetet problematiskt.

Kan tolkas synonym?

Se nedan vad tolka betyder och hur det används på svenska. Tolka betyder ungefär detsamma som förtydliga.

Share this post