Populära

Vad betyder ditt namn Petra?

Vad betyder ditt namn Petra?

Petra är ett arameiskt kvinnonamn. Namnet är en femininform av det latinska nament Petrus, från grekiska Petros som är en direktöversättning av armeniska Cephas som betyder ”klippa”.

Var kommer namnet Petra ifrån?

Hur många heter Petra i Sverige?

Hur många heter Petra i Sverige? 15 410 kvinnor heter Petra i förnamn. Av dessa har 11 048 Petra som tilltalsnamn.

Petra är ett kvinnonamn med latinskt ursprung. Namnet är en femininform av Petrus, från grekiska Petros som är en direktöversättning av arameiska Kefas som betyder ’klippa’. Jesus kallade sin lärjunge Simon för Petros. Han skulle vara den klippa på vilken den kristna kyrkan skulle byggas.

Hur många Petra finns i Sverige?

Hur många heter Petra i Sverige? 15 410 kvinnor heter Petra i förnamn. Av dessa har 11 048 Petra som tilltalsnamn. Snittåldern är 44.1 år.

Vad betyder Peter på latin?

Peter, mansnamn, är en engelsk och tysk form av det latinska namnet Petrus som härstammar från det grekiska namnet Petros. Petros är en översättning av det arameiska namnet Kepa eller Kepha som betyder ’klippa’ (latinsk form Kefas).

Hur gammalt är namnet Peter?

Peter, mansnamn, från grekiskans petros ”sten” eller ”klippa”. Namnet tar formerna Petrus på latin, Pjotr på ryska, Pierre på franska. Namnet togs in i almanacka 1986 tillsammans med Petter på den 29 juni där Petrus sedan länge haft sin namnsdag.

När föddes Peter?

Peter I Aleksejevitj Romanov ’Peter den store’ föddes i Moskva den 9 juni 1672 som son till den ryske tsaren Aleksej Michajlovitj (43) och Natalja Kirillovna Narysjkina (21)….Peter I.

Levde: 1672-1725 (52 år)
Mor: Natalja Kirillovna Narysjkina (1651-1694)

När har Bruno namnsdag?

Namnsdag 17 Juli. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Kräftan. Mansnamnet Bruno är ett tyskt namn som troligtvis betyder ”den brune”, ”den med brun hudfärg”.

Vem har namnsdag den 7 april?

De som har namnsdag den 7 / 4 är Irma, Irmeli, Irmelin och Irmgard.

Share this post