Trendig

Vad hande med allmanlakaren och obducenten?

Vad hände med allmänläkaren och obducenten?

Oducenten dömdes i tingsrätten för mord. En vän till honom, som i medierna kallats ”Allmänläkaren”, dömdes också för mordet. Hovrätten ogiltigförklarade senare tingsrättens dom och i den nya rättegången friades läkarna för mordet, men rätten konstaterade att de båda sannolikt hade styckat kvinnans kropp.

Vem försvarade Thomas Quick?

Quick dömdes mellan 1994 och 2001 för åtta mord i olika tingsrätter. Ingen av de åtta domarna prövades då i någon hovrätt. I samtliga fall var Christer van der Kwast åklagare. Claes Borgström var Quicks försvarsadvokat vid alla rättegångar utom den första (Charles Zelmanovits) och sista (Johan Asplund).

Var hittades da Costa?

Den 18 juli 1984 hittades ett par plastsäckar med delar av en styckad kropp vid Talludden under Essingeleden.

När blev Thomas Quick frikänd?

Quick dömdes i juni 2000 för mord på Trine. Han frikändes formellt i november 2012.

Vem är obducenten da Costa?

1984 greps han misstänkt för att ha mördat den 28-åriga Catrine da Costa. Sedan dess har han gått under benämningen ”Obducenten” och har spelat huvudrollen i en av de mest debatterade rättshistorierna i Sverige.

Vem avslöjade Quick?

Thomas Quick Dokumentärerna granskade polisutredningen och avslöjade hur Quick vallades på brottsplatser neddrogad, och hur han hade fri tillgång till narkotikaklassade mediciner samt behandlades med en terapi för att återkalla så kallade bortträngda minnen som ledde till att han erkände åtta mord han inte begått.

Var satt Quick?

Den morddömde och senare friade Sture Bergwall (även känd som Thomas Quick) får ingen ersättning av staten för de 23 år han satt inlåst på den rättspsykiatriska kliniken i Säter.

När är Sture Bergwall född?

Sture Bergwall, i dag 63 år, erkände ett 30-tal mord efter terapin på Säters sjukhus där han suttit inspärrad efter det att han dömts till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt rån 1990. Många utredningar lades ned, men Bergwall fälldes 1994–2000 för åtta mord som begicks 1976–1988.

Vem var Thomas Quicks advokat?

Advokat Gunnar Lundgren, som företrädde Thomas Quick, numera Sture Bergwall, under de allra första mordutredningarna säger att han inte utesluter att Quick kan vara skyldig till några av morden.

Share this post