Rekommendationer

Vart skickar man ansokan om arbetstillstand?

Vart skickar man ansökan om arbetstillstånd?

Om du inte ansöker på webben Om det inte finns någon möjlighet att ansöka i ditt land ska du ansöka på den ambassad eller det generalkonsulat som är närmast det land där du bor. Innan du lämnar in din ansökan ska du kontakta ambassaden eller generalkonsulatet.

Vem utfärdar arbetstillstånd?

Arbetsgivaren kan utse en person för uppgiften att utfärda arbetstillstånd som då måste ha tillräcklig kompetens och kunskap om sakförhållandena. Om arbetsgivaren så beslutar finns det inget som hindrar att samma person utför arbetet. En ensamföretagare kan utfärda tillståndet för sig själv.

Var skickar man ansökan till Migrationsverket?

Du som söker asyl för första gången och vill skicka in handlingar som gäller din ansökan ska skicka dem till det kontor på Migrationsverket där du ansökte om asyl.

När kan man ansöka om arbetstillstånd?

Om du har uppehållstillstånd på grund av att du har en partner i Sverige och förhållandet har tagit slut kan du i vissa fall ansöka om arbetstillstånd från Sverige. För det krävs att du har ett arbete eller ett erbjudande om arbete och att du har synnerliga skäl för att ansöka från Sverige.

Vad är ett arbetstillstånd?

Arbetstillstånd är ett tillstånd en person kan behöva för att kunna arbeta i ett visst land. Oftast används det i betydelsen att personen söker tillstånd att arbeta i ett land där denne inte är medborgare.

Hur kollar man om någon har arbetstillstånd?

När Migrationsverket har fattat beslut kommer du som arbetsgivare att få en kopia av förstasidan av beslutet där det står om arbetstillstånd har beviljats eller inte. Om du är osäker på om en person har rätt att arbeta hos dig är du välkommen att kontakta Migrationsverket.

Har jag arbetstillstånd i Sverige?

Arbetstillstånd och uppehållsrätt Du som är medborgare i ett EU-/EES-land har rätt att arbeta i Sverige utan arbetstillstånd eller uppe- hållsrätt. Om du kan försörja dig själv har du automa- tiskt uppehållsrätt i Sverige och behöver inte kontakta Migrationsverket.

Share this post