Ny

Vem omfattas av Nis-direktivet?

Vem omfattas av Nis-direktivet?

NIS-direktivet ställer krav på säkerhet i nätverk och informationssystem. Reglerna omfattar leverantörer av samhällsviktiga tjänster och vissa digitala tjänster. Dessa leverantörer kan finnas i både privat och offentlig sektor.

Vad är en NIS incident?

En samhällsviktig tjänsteleverantör inom dricksvatten ska rapportera incidenter som har betydande inverkan på kontinuiteten i tjänsten. De leverantörer som omfattas av NIS-regleringen ska rapportera incidenter till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

När kom Nis-direktivet?

I juli 2016 antog Europaparlamentet och rådet direktivet (EU) 2016/1148 om åtgärder för en hög gemensam nivå på säkerhet i nätverks- och informationssystem i hela unionen, det så kallade NIS-direktivet.

Vad är CER direktivet?

Förslaget till det så kallade CER-direktivet (Critical Entities Resilience Directive) är en del av ett stort paket med en ny strategi för cybersäkerhet. Förslaget är ett ramverk som ska ge stöd och säkerställa kritiska enheters förmåga att förebygga, motstå och hantera störningar eller avbrott i verksamheten.

Vad innebär Nis 2?

Den 16 december 2020 presenterade EU-kommissionen ett förslag på ett nytt NIS-direktiv, kallat NIS 2. Syftet med det reviderade förslaget är att anpassa direktivet till nya och framtida behov. Förslaget har inte fastställts, utan har lämnats för beredning till rådet och EU-parlamentet.

När kommer Nis 2?

EU-förslag om nytt NIS-direktiv Den 16 december 2020 presenterade EU-kommissionen ett förslag på ett nytt NIS-direktiv, kallat NIS 2. Syftet med det reviderade förslaget är att anpassa direktivet till nya och framtida behov. Förslaget har inte fastställts, utan har lämnats för beredning till rådet och EU-parlamentet.

När kommer nis2?

EBR Metod- och maskindagar. Fyra år går fort. Nu är vi äntligen tillbaka. Den 17 – 20 maj 2022 är du välkommen till EBR Metod- och maskindagarna i Eskilstuna.

Vad är CER?

När träder Nis 2 i kraft?

Skärpningen av säkerhetsskyddslagen träder i kraft 1 december 2021 om regeringens förslag går igenom. Innan dess behöver du som CISO ha koll på vad som gäller!

Share this post