Allmänning

Vilken diskbank ar bast?

Vilken diskbänk är bäst?

Vinnaren i premiumsegmentet är Contura Concert C24P. Denna fina diskbänk är vändbar och storleken är 49 x 113,5 centimeter. Diskbänken har två disklådor, en liten och en stor, och en avställningsyta vid sidan av.

Vad ska man tänka på när man köper diskho?

Fundera därför på vad ni använder den till och om ni ofta diskar större kastruller, stekpannor eller ugnsformar. Om svaret på detta är ja så bör ni satsa på en stor och rejäl vask från början. Det är dock viktigt att också ta hänsyn till hur mycket plats man har i köket.

Hur montera diskho i bänkskiva?

Det finns några olika sätt som du kan välja att montera din diskho på. Nedfällning innebär att diskhon fälls ner i ett hål i bänkskivan med ytterkanten vilande på skivan. Om du väljer underlimning limmas diskhon fast i bänkskivan underifrån. Planlimning betyder att diskhon läggs ner i ett urfräst spår i bänkskivan.

Vad är infälld diskho?

Den är nedsänkt i din diskbänk där du på ett enkelt och smidigt sätt kan placera din disk, utan att du behöver utnyttja de rena ytorna runt diskbänken till din disk. Diskhon blir en avgränsad plats där du utan problem kan sköta dina våta sysslor utan att stöka ner de angränsande ytorna.

Vad betyder infälld diskho?

Modern köksinredning är ofta integrerad i köksinredningen på ett annat sätt än den gamla fristående spisen eller diskbänken i zink. Genom att göra urtag i stenen kan vi fälla in en spishäll eller diskho så att den bildar en enhet med bänkskivan.

Kan man flytta ventilation?

Det innebär att du kan renovera kök och badrum men inte ändra vattenledningar, ventilation och flytta golvbrunnar utan föreningens tillstånd. Det behövs vanligtvis inget tillstånd för att ta bort en icke-bärande vägg, medan bärande väggar kräver intyg och tillstånd. Du får inte heller flytta kök eller badrum.

Hur stor diskho behöver man?

Det finns inget standardsvar på frågan om, hur stor din diskho bör vara. Det beror på flera saker. Om du har ett litet kök och bara en liten bänkyta, är det en god idé att välja en liten diskho. Bänkskivan har nämligen lika stor funktionell betydelse i köket, som diskhon har.

Share this post