Blogga

Nar ska man ha forlorat oskulden?

När ska man ha förlorat oskulden?

Det som ofta glömms bort är att mer än hälften debuterar efter 17 års ålder, vilket utifrån denna undersökning kan innebära att 40% inte har debuterat före 20 års ålder.

Hur lever ungdomar med sin sexualitet i Sverige och i andra länder?

Under de senaste 20 åren har hormonella preventivmedel varit vanligare än kondom (22, 23, 25). Vidare kan man över tid se att unga vuxna i åldern 20–24 år Page 25 Sexualitet och hälsa bland unga i Sverige 23 är mer benägna att ha sex utan kondom jämfört med unga 15–19 år och att killar är mer riskbenägna än tjejer.

Hur vet man att man har blivit av med oskulden?

Myt: Det går att se om en tjej är ”oskuld” eller inte. Fakta: Nej! Inte ens vid en gynekologisk undersökning kan en gynekolog avgöra detta. Alla tjejer ser olika ut i underlivet, både utanpå och inuti.

Vad gör man om man har blivit spräckt?

De flesta tjejer märker inget den första gången hon för in något i slidan, tex ett finger eller en penis. Slidkransen är töjbar och den finns där hela livet. Hos en del tjejer som har stramare mödomshinna kan den brista lite vid till exempel ett samlag och blöda lite, men hos andra märks det inte.

Kan man se att en tjej är oskuld?

Visste du att mödomshinnan inte finns på riktigt? Det går inte heller att se på en tjej om hon är oskuld eller inte. Ibland talar man om mödomshinnan som ett namn på en hinna som sägs täcka slidmynningen och som går sönder när man har samlag. Men det finns egentligen inte någon sådan hinna.

Vad innebär att bli spräckt?

Vid vestibulit har de små, ytliga nerverna som finns i slidöppningens slemhinna blivit överkänsliga. Det gör ont i och runt öppningen till slidan när du har slidsamlag eller för in något i slidan. De flesta som har vestibulit blir bra med behandling.

Hur vet man om man är spräckt?

Måste en tjej blöda första gången?

De flesta tjejer blöder inte första gången de har samlag. Om de blöder så beror det på att de inte varit tillräckligt upphetsade och våta. Slidans öppning är inte täckt av en hinna.

Vad ska man göra om man har spruckit?

Smörj in huden ofta

  1. Plåster som lindrar, avlastar trycket mot sprickan och gör så att den läker lättare.
  2. Lösning för hudsprickor som underlättar läkningen och minskar smärtan.
  3. Salva som bedövar huden om sprickan gör mycket ont.

Share this post