Ny

Vad kravs for att salja Faktum?

Vad krävs för att sälja Faktum?

Alla är välkomna till oss med en förfrågan om att få börja sälja Faktum. Vilka krav ställer ni? Faktumförsäljarna ska uppträda nyktert, alltid bära sin legitimation tydligt och sköta sin försäljningsplats. Vi har ett språkkrav – sedan 2014 ska varje ny försäljare kunna kommunicera på enkel svenska eller engelska.

Hur funkar Faktum?

Att sälja Faktum är ett jobb. Vi har ett språkkrav – sedan 2014 ska varje ny försäljare kunna kommunicera på enkel svenska eller engelska. Faktumförsäljarna ska uppträda nyktert, alltid bära sin legitimation tydligt och sköta sin försäljningsplats.

Hur ofta kommer Faktum ut?

Att köpa Faktum är aktiv fattigdomsbekämpning på gatan. Vi kommer ut tolv gånger om året mot slutet på varje månad ger också ut specialupplagor: Jubileumsmagasinet (2016), Kärleksmagasinet (2017), Valextra (2018), Faktum kids (2018), Vi är (2019) och Faktum Novell (2020). Gatutidningar finns över nästan hela världen.

Vem får sälja Situation Stockholm?

Målgruppsdefinition. Situation Sthlm är en lågtröskelverksamhet som riktar sig till hemlösa, f.d. hemlösa och socialt utsatta människor. Många ur målgruppen har missbruksproblem och/eller är drabbade av psykisk ohälsa, men inte alla.

Hur ser man skillnad på faktum och METOD?

Underskåpen i Ikea Metod serien är 80 cm höga till skillnad från Faktum serien som hade 70 cm höga underskåp. Detta gör en stor skillnad i utrymmet i skåpet. Du får 10 cm extra utrymme i de nya skåpen jämfört med de gamla mot att sockeln under skåpen blir lägre (8 cm). Även bredderna på underskåpen är justerade.

Hur mycket får den som säljer Situation Stockholm?

Situation Sthlm säljs också i stora delar av Mälardalen b. la i Uppsala, Örebro, Gävle, Västerås, Borlänge, Eskilstuna och Köping. Vad tjänar säljarna? Säljarna köper tidningen av oss för 40 kr och säljer den sedan vidare för 80 kr och erhåller alltså 40 kr per sålt nummer.

Vad heter tidningen som hemlösa säljer?

Faktum är en gatutidning som säljs av människor som lever i hemlöshet eller i ett annat socialt utanförskap. Tidningen grundades i Göteborg 2001 och kom ut med sitt första nummer i september samma år.

När bytte IKEA från faktum till METOD?

2013 utgick vårt gamla kökssystem FAKTUM och samtidigt lanserade vi det nya, METOD.

Faktum

  • Faktum är Götalands gatutidning.
  • Alla legitimerade försäljare har en egen försäljningsplats och ska bära sin försäljarlegitimation väl synlig.
  • Om en försäljningsplats är ledig kan en legitimerad Faktumförsäljare vikariera på den tills ordinarie försäljare är tillbaka.

Hur ser man skillnad på Faktum och METOD?

När bytte IKEA från Faktum till METOD?

Hur vet jag om jag har ett faktum kök?

Öppna ett skåp och titta på hålen på stommens insida. Längs den främre kanten har Metod-stommen två rader med hål, medan Faktum-stommen bara har en rad. Mät avståndet från den främre kanten till de första hålen och jämför med måtten nedan. Från stommens framkant till hålen inne i stommen är det 17 mm.

När slutade IKEA sälja faktum?

Faktumstommen slutade tillverkas 2013 och kan lätt skilljas från det nuvarande IKEA-stommarna Metod genom att mäta sockeln. Faktum har en 16cm hög sockel medans Metod har en 8cm hög.

Share this post