Populära

Vilka stader ar Sveriges storsta stader?

Vilka städer är Sveriges största städer?

Sveriges största städer. Lista på tätorter efter invånare. Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping

Vilka städer är Europas största städer?

Europas största städer enligt olika listningar. I vår lista kommer Istanbul på plats 1 och Moskva på plats 2. Båda länderna där dessa städer (Turkiet och Ryssland) ligger i två världsdelar, både i Asien och Europa, och därför har en del listningar valt att utesluta dem. Om man gör det är London Europas största stad.

Vilken stad är näst största i Skåne?

Helsingborg är Skånes näst största stad efter Malmö och ligger vid kusten där Öresund är som smalast. Här är det bara cirka 4 km över till Helsingör och Danmark. Stadens strategiska läge gör att många färjor avgår härifrån, och Sveriges näst största containerhamn (efter Göteborg) finns i Helsingborg. Bilden visar

Vilka är Sydamerikas största städer?

Sydamerikas största städer 1 São Paulo, Brasilien 2 Lima, Peru 3 Bogota, Colombia

Vilka städer har flest invånare i Sverige?

De 3 största städerna i Sverige är Stockholm, Göteborg och Malmö. Därefter kommer Uppsala, Linköping och Örebro, följt av Västerås, Helsingborg och Norrköping. Folkmängden i Stockholm som toppar listar ligger kring en miljon invånare medan Södertälje som har plats 18 i listan har knappt 100.000 invånare (2019).

Vem är Sveriges största stad?

Stockholm är Sveriges största stad. Förutom att vara den största staden i landet så är den även vår huvudstad. Inom tätorten bor 1 584 196 invånare, vilket gör att Stockholm även är den största staden i Norden. I jämförelse så har Köpenhamn 1 295 686 invånare och Helsingfors 1 249 820 på andra- respektive tredjeplats.

https://www.youtube.com/watch?v=kO5_QD6sy5A

Vad är den största staden i Norge?

Oslo är Norges största stad med 1 019 513 invånare, vilket också gör det till en av Nordens största städer. I tätorten ingår Oslo kommun och elva närliggande kommuner, där Askers kommun och Bærums kommun är de mest befolkade utöver Oslo kommun. Oslo är även huvudstad i Norge och grundades redan år 1048.

Vilka städer i Nederländerna har mera än 100.000 invånare?

En lista över alla städer i Nederländerna som har mera än 100.000 invånare: Amsterdam Rotterdam Den Haag Utrecht.

Share this post