Trendig

Var tillverkas Riedel glas?

Var tillverkas Riedel glas?

Efter en lång och dramatisk historia har Riedel idag sitt säte i den Österrikiska staden Kufstein. Det första som slår oss när vi kliver in i fabriken i Kufstein är den overkliga hettan från smältugnarna som håller 1200 grader. Här tillverkas Riedels mest exklusiva glas och karaffer fortfarande för hand.

Vilka vinglas är bäst?

I allmänhet är ett vinglas av hög kvalitet gjort av tunt glas eller kristall, snarare än alltför tjockt. Det bör kona till en fin kant upptill än som så många billiga vinglas med tjock kant. Även om detta kan göra dem mer hållbara, gör de absolut ingenting för att göra din vindrickande upplevelse trevligare.

Hur stort ska ett rödvinsglas vara?

Rödvinsglas har alltid hög fot och rymmer som standard ca 45 cl, men skall endast fyllas upp till 1/3-del.

Vilka rödvinsglas?

Välj större vinglas för rött vin Och för att då få rätt proportioner på glaset blir inte sällan glasets ben längre. Det är därför som rödvinsglas i regel är större än vitvinsglas. Några vintyper som gör sig bra i större vinglas är bourgogne-viner, pinot noir och piedmont.

Vilken typ av vinglas?

En grov uppdelning av vinglas görs mellan mellan rödvinsglas, vitvinsglas, och glas för mousserande vin. Rödvinsglas har en bredare och rundare kupa samt en stor öppning. Den voluminösa kupan förstorar vinets yta och luftar det bättre, vilket i sin tur tillåter doften att utvecklas idealiskt.

Hur mycket ska ett rödvinsglas rymma?

Moderna rödvinsglas rymmer vanligtvis omkring 45 centiliter, oavsett om kupan har en rak avsmalnande topp eller är klot- eller tulpanformad.

Hur många CL är ett rödvinsglas?

I Sverige ska ett standardglas innehålla 12 gram ren alkohol – vilket lär motsvara 1,5 centiliter. Med denna mängd ren alkohol kommer ett vinglas att innehålla runt 12–15 cl vin. Några alkoholforskare har bestämt att det ska vara exakt 15 cl.

Share this post