Rekommendationer

Vad stod Chariterna for?

Vad stod Chariterna för?

Chariterna (grekiska Χάριτες Chárites, från verbet chairein som betyder ”att glädjas”), kariterna, eller gracerna, var behagens gudinnor. Vanligtvis sägs de vara döttrar till Charis som i Iliaden är namnet på Hefaistos maka, medan i Odyssén denna plats intas av kärleksgudinnan Afrodite själv.

Vad är Grace?

Vad betyder och hur uttalas gracer grati|er [-a´tsi-] och är ett substantiv plural. Gracer betyder: behagets gudinnor.

Är gracerna?

Gracerna var de goda egenskapernas (visdom, glädje, skönhet, charm, etc.) gudinnor, som de förvaltade gemensamt i gruppen. Deras antal är normalt tre, men det finns också andra uppgifter. I Sparta, Aten och Orkomenos tillbads gracerna i en egen kult.

Vad är Sjustjärnan?

Plejaderna är en öppen stjärnhop som ligger i Oxens stjärnbild. Den har fått sitt namn efter den grekiska mytologins sju nymfer. Stjärnhopen är även känd som M45, efter sitt nummer i Messiers stjärnkatalog, men är mest känd som de Sju systrarna eller Sjustjärnorna.

Vad är Plejad?

Plejaderna (från grekiskans Πλειάδες), är i den grekiska mytologin titanen Atlas sju döttrar tillsammans med havsnymfen Pleione. Plejaderna är systrar till Kalypso, Hyaderna och Hesperiderna. I förbund med Hyaderna kallas de Atlantider, vilka var ammor och lärare åt den unge vinguden Dionysos.

Hur ser Plejaderna ut?

Med blotta ögat ser Plejaderna ut som en mycket liten karlavagn och man kan vanligen se de sex ljusstarkaste stjärnorna som ingår i stjärnhopen, men under bra siktförhållanden går det att se upp till tio. I en vanlig kikare avslöjar sig en mängd ytterligare stjärnor, och totalt ingår några hundra.

Är gracerna korsord?

Synonymer till grace

  • behag, charm, skönhet, stil. ynnest, gunst, nåd. gracerna skönhetsgudinnorna, gratierna, chariterna. motsatsord. fulhet, anskrämlighet.
  • Användarnas bidrag. elegans.

Share this post