Allmänning

Vad ar Styx?

Vad är Styx?

Styx är i grekisk mytologi den underjordiska flod som uppfattas som en gräns mellan livets och dödens riken. Charon var den färjkarl, som på en båt förde de döda över floden Styx till Hades. Man lade ett mynt, en obol, under tungan på den döde som betalning.

Vem eller vad är Kerberos?

Kérberos (latin Cerberus) är i grekisk mytologi den trehövdade hund, som vaktar ingången till dödsriket, där Hades regerar. Det finns olika versioner om Kerberos svans – enligt vissa var den en draksvans och enligt andra en orm. Kerberos var avkomma till Tyfon och Echidna.

Vad uppstod när Thetis badade sin son i Styx?

Inte långt från Parga rinner floden Styx. Enligt grekisk mytologi så var det här som gudinnan Thetis doppade sin nyfödde son Akilles för att göra honom osårbar.

Vad krävde Charon?

Som ersättning för överfarten krävde han ett mynt (en obol). Därför lades ett litet silvermynt benämnt karonsmynt eller charonsmynt i den avlidnes mun före begravningen. De som inte fått en ordentlig begravning tog han inte ombord utan måste irra som skuggor vid flodens strand.

Vad uträttar protokollet Kerberos i ett Windows nätverk?

Den första autentiseringen mellan klienten och servern kör IIS skulle hanteras med hjälp av NTLM-autentiseringsprotokollet. Kerberos skulle hantera autentisering mellan IIS och backend-servern för resursen.

Vad gör Kerberos?

Kerberos är ett system för autentisering inom datorteknik, för att användare kan visa vem de är för datorer och tjänster, samtidigt som de får verifierat att tjänsten verkligen är den de tror sig använda.

Vad betyder Karon?

Charon[redigera | redigera wikitext] Charon eller Karon (Charun på etruskiska) var i grekisk och romersk mytologi underjordens odödlige färjkarl som förde de dödas själar över floden Acheron eller Styx till dödsriket Hades.

Share this post