Ny

Var ar bast att bo i Parga?

Var är bäst att bo i Parga?

Om man kan ska man försöka bo på ett hotell i den gamla delen av Parga, dvs närmast borgen och Valtos stranden, här är Parga som allra mysigast (men också som mest kuperad). Om man väljer att bo inne i själva stan eller utmed någon av stränderna är ju en smaksak.

Kan man dricka vattnet i Parga?

Självklart finns även post, bank, kyrkor och annat inne i centrala Parga. Vattnet från kranarna går bra att dricka men kan smaka lite konstigt. Precis som i andra delar av Grekland bör du inte spola ner toalettpappret utan lägger det i soptunnan bredvid.

Vad kostar taxi i Parga?

Om du föredrar taxi, kom ihåg att priset på en taxi i Grekland beror på flera faktorer. Taxi startpris handlar om: 36 SEK (3.50 EUR). För 1 km rida i Grekland du måste betala om: 10 SEK (1.00 EUR).

Hur är Parga?

Parga är en charmig, mysig och romantisk kuststad på Greklands fastland. Här har turismen inte tagit över, även om det finns gott om hotell och turister. Byn klättrar upp för ett berg och vyn från havet ser så där riktigt vykortslik ut. Parga består av vindlande gränder att upptäcka och gå vilse i.

Vad tycker ni om Parga?

Underbar utsikt. Ett tips på båtutflykt är med marco polo. Det finns ett flertal båtar att välja på men den med marco polo kändes spontant bättre, upplevde att de inte fyllde båten med turister som de andra gjorde. En underbar båt tur, besökte öarna utanför parga och badade från båten.

Kan man dricka Greklands vatten?

Kranvattnet i Grekland anses vara helt säkert, särskilt i större städer. Det kan dock ha en obehaglig bismak av klor. I avlägsna områden och på vissa öar, bland annat Kykladerna, bör man vara försiktig med att dricka kranvattnet.

Är det dyrt att åka taxi i Grekland?

Det är som regel inte dyrt att åka taxi i Grekland. När du ska ta dig till och från flygplatsen kan det dock bli dyrt. Det beror givetvis på att du inte har så många val och att taxichaufförer här kan utnyttja det faktum att nyanlända turister inte har koll på vad det ska kosta med taxi i Grekland.

Hur billigt är Grekland?

Det går att leva billigt När vi är i Grekland gör vi ofta av med 1 000 kronor om dagen (på två personer) En måltid på gyro pita och öl kan kosta så lite som fyra Euro per person. En riktig brakmiddag med fina viner på en gourmetrestaurang kan gå löst på över 100 Euro per person.

Share this post