Allmänning

Vem bor vid bron Bifrost?

Vem bor vid bron Bifrost?

Heimdall hade tänder av guld (han kallas ibland även Gyllentand) och mirakulös hörsel och syn. Han bodde i Himinbjörg och vaktade bron Bifrost (regnbågen) med Gjallarhornet i utkanten av Asgård och övervakade därifrån hela världen. Han behövde mindre sömn än en fågel, och kunde se flera mil.

Vart låg Asgård?

Asgård ligger i världens mitt, där asarna har uppfört sin borg. Guden Oden residerar i sin sal Valaskjalf försedd med silvertak. Han tar emot krigare i sin andra hall Valhall. I en tredje, Gimle, tar han emot de rättrådiga.

Vem vaktar bron i asatron?

Heimdall bevakar bron som leder till Asgård, gudarnas hem. Med sin otroliga hörsel hör han gräset växa. Vid Ragnarök sammankallar han gudarna genom att blåsa i sitt horn Gjallarhornet. Tyr är Odens son och har givit namn åt tisdagen.

Vad är Origi?

Origo (från latinets origo, ”ursprung”) i ett koordinatsystem kallas punkten där axlarna skär varandra, ”mitten”. De vanligaste systemen är två-dimensionella (i ett plan) och tre-dimensionella (i rymden), vilka har två respektive tre vinkelräta axlar. Dessa delas i två halvor vid origo, en positiv och en negativ halva.

Hur var det att leva under industriella revolutionen?

Samtidigt medförde industrialiseringen att en arbetarklass uppstod som ökade i storlek i takt med att folk flyttade från landsbygden till industrierna i städerna. Arbetarklassens levnadsförhållanden var ofta eländiga och präglades av fattigdom, trångboddhet, dålig arbetsmiljö, långa arbetstider och barnarbete.

Vilket lag spelar Origi i?

Liverpool FC#27 / Anfallare
Belgiens herrlandslag i fotbollAnfallare
Divock Origi/Nuvarande lag

** Antal landskamper och mål är korrekta per den 22 november 2020. Divock Okoth Origi, född den 18 april 1995 i Oostende i Belgien, är en belgisk fotbollsspelare som spelar som anfallare för den engelska klubben Liverpool.

Share this post