Allmänning

Vart kommer Atlas ifran?

Vart kommer Atlas ifrån?

Atlas var i grekisk mytologi en av titanerna, föregångarna till de grekiska gudarna. Jätten Atlas ledde titanernas kamp mot de nya gudarna på Olympen. Efter nederlaget bestraffades han med uppgiften att bära himlen på sina axlar.

Hur föddes Medusa?

Dessa uppstod när Perseus huggit av hennes huvud och hennes blod blandades med havets skum, en födelse som starkt påminner om Afrodites.

Vad står Atlas för?

Atlas kan syfta på: Atlas – en titan i grekisk mytologi. Atlas – en samling kartor som berör hela världen, se kartbok. Atlas – ett begrepp i den textila bindningsläran, se satin.

Varför heter det Atlas?

Atlas var en antik kung och filosof i Mauri i nuvarande Marocko. Han uppfann den första globen som visade stjärnornas positioner på himlavalvet. Det är efter honom som Gerhard Mercator myntade ordet Atlas som begrepp för en kartsamling. Atlas var i grekisk mytologi en av titanerna, de första gudarna.

Vad gör Atlas?

Här på Atlas Copco utvecklar vi lösningar som möjliggör allt från livsmedelsproduktion till rymdresor. Våra innovativa produkter och lösningar förbättrar vardagen för människor i hela världen. Vi skapar varaktiga resultat genom ett starkt ekonomiskt, miljömässigt och socialt ansvarstagande.

Hur många heter Atlas i Sverige?

Hur många heter Atlas i Sverige? 376 män heter Atlas i förnamn. Av dessa har 241 Atlas som tilltalsnamn. Snittåldern är 5.4 år.

När blev Atlas Copco Epiroc?

På Atlas Copcos årsstämma den 24 april 2018 beslutades att dela ut Epiroc AB till Atlas Copcos aktieägare och börsnotera bolaget på Nasdaq Stockholm. Samtliga aktier i det helägda dotterbolaget Epiroc AB delas ut till aktieägarna i Atlas Copco AB enligt förhållandet 1:1.

Är atlas synonym?

Ordet atlas är en synonym till kartbok och atlaskota och kan bland annat beskrivas som ”en samling av kartor över ett visst område (eventuellt hela världen); kartbok”.

Kan också kallas atlas?

Atlas betyder i stort sett samma sak som kartbok eller en form av satintyg. Inom medicin/anatomi även halskota.

Share this post