Rekommendationer

Vad ar skillnaden pa watt och RMS?

Vad är skillnaden på watt och RMS?

max watt är peaken toppen på vad någon klarar av eller presterar rms är mer ett medel världe de styrkan som du fåår under en längre tid..

Vilket slutsteg ska jag köpa?

Hur mycket effekt måste man minst ha? En tumregel är att man kan se ett lägsta värde på den effekt som man behöver för att kunna driva en högtalare korrekt är ca 30 % av RMS Watts angivelse på högtalaren vilket i detta fall skulle betyda 60Watt RMS på förstärkaren.

Vad är PMPO?

RMS = Din högtalare eller förstärkare ska klara att hantera denna effekt i minst 8 timmar. MAX = Din högtalare eller förstärkare ska klara att hantera denna effekt i några minuter. PMPO = Din högtalare eller förstärkare klarar bara av att hantera denna några millisekunder.

Var ska jag koppla remoten?

om du ändå vill ha en remote kabel kan du göra en själv. du kopplar in ett relä på något som startar när radion startar (ex den röda kabeln som går in i stereon) sen utgången på reläet drar du till remoteingången på steget.

Måste man ha slutsteg till högtalare?

Budgeten räcker endast till billigast möjliga grejor – då är det mycket bättre att köra utan steg och då få bättre högtalare. 2 st 6x9or i en stabil hatthylla (bygg en ny i MDF) spelar tillräckligt bra för de allra flesta utan slutsteg.

Vad händer om man kopplar plus och minus fel högtalare?

Kan inte skada någonting. Fortfarande samma högtalarlast men i värsta fall i motfas, vilket helt enkelt innebär att den ena högtalaren går utåt när den andra går inåt. Enklast är att helt enkelt koppla om den ena och höra om det blir skillnad.

Hur många watt på slutsteg?

Basarna är inte på några watt. Det är rekomenderat utav tillverkaren att mata basarna med max den effekten som anges på basarna. När det står ”watt” menas oftast peaken, dvs vad slutsteget orkar ge in mycket kort stund (innan det bränns), wrms är den kontinuerliga effekten, dvs det man skall gå efter.

Vad är en bra högtalare?

Första kännetecknet av en bra högtalare är att den är stum och väger mycket. När man knackar lätt på en högtalare ska den inte låta ihålig. Gör den detta innebär detta risk för sämre resonans invändigt vilket resulterar i sämre musikalisk återgivning.

Hur starkt slutsteg behöver jag?

Hur vet man hur stort slutsteg man ska ha?

det du ska kolla på är watt rms, så om din baslåda har t. ex. 2×250 watt rms, och basarna kanske har enkel 4 ohms spole, då kan du koppla dina basar i 2 ohm. då ska ditt steg ge ut MINST 500 watt rms gärna mer.

Share this post