Ny

Kan man hamnen med fartyg?

Kan man hamnen med fartyg?

Innebörden av att en hamn är allmän är att den är öppen för allmän trafik och fyller ett allmänt samfärdselbehov. Hamninnehavaren är i princip skyldig att ta emot den trafik som söker sig till hamnen. Ett fartyg kan således avvisas endast av utrymmesskäl eller med stöd av särskilda be- stämmelser.

Vad är fartygsanlöp?

Mäklare eller fartygsagent som det även kallas är fartygets förlängda arm gentemot den hamn som fartyget skall anlöpa. Mäklarens uppgift är att med hjälp av god lokalkännedom bistå fartyget med information och hjälpa besättningen att genomföra fartygsanlöpet på ett effektivt sätt.

Vem äger Göteborgs Hamn?

Göteborgs Hamn AB ägs av Göteborgs Stad. Bolaget ansvarar för att underhålla, utveckla och marknadsföra hela godsnavet. Själva godshanteringen sköts av specialiserade terminaloperatörer. Dessa hittar du under Terminaler och Tjänster.

Hur många fartygsanlöp hade Långnäs hamn 2020?

Trafikstarten på den utbyggda hamnen och nya kajen var 1.7.1999. Viking Line Abp, TallinkSilja Oy och Finnlines trafikerar på Långnäs nattetid. Finnlines som trafikerar sträckan Nådendal – Långnäs – Kapellskär och v.v. anlöper Långnäs även med dagtrafiken. Antalet fartygsanlöp är för närvarande ca 3 200 per år..

Var avgår Cinderella ifrån?

Cinderella trafikerar sträckan Stockholm–Mariehamn och avgår varje dag från Stockholm, Stadsgården kl 17.30 och är åter nästa dag kl 14.30 (fr o m 1/5 kl 17.00/14.00).

Varifrån går Amorella?

Amorella trafikerar sträckan Stockholm–Helsingfors och avgår varannan dag från Stockholm kl 16.30 och tar dig med på en skön 41-timmarskryssning till vår grannhuvudstad.

Hur långa är kryssningsfartyg?

Royal Caribbean är ett av våra mest populära rederier med flertalet fantastiska skepp i sitt stall. För ett par veckor sedan lanserade de det sprillans nya fartyget Symphony of the Seas, som med sina drygt 362 meter och 18 däck numera innehar titeln som världens största kryssningsfartyg.

Share this post