Blogga

Vad hette Carin Goring som ogift?

Vad hette Carin Göring som ogift?

Carin Axelina Hulda Göring, född Fock den 21 oktober 1888 i Stockholm, död 17 oktober 1931 i Stockholm, var Hermann Görings första hustru.

Var bodde Göring i Stockholm?

Först vistades han tillsammans med sin fru, som också var efterlyst, i Österrike och därefter i Italien. På våren 1925 återvände paret Göring till Sverige, där de bosatte sig i en hyreslägenhet på Odengatan 23 (nuvarande 27) i centrala Stockholm.

När var Göring i Sverige?

Hermann Göring får en kunglig ordern När Hitler och nazisterna tar makten i Tyskland får Sveriges regering med tiden allt svårare att balansera relationerna länderna emellan. 1938 erbjuds Sverige ett ambulansflyg från Tyskland.

Vad hette Görings svenska fru?

Kvarlevorna efter svenskan Carin Göring, en gång gift med nazistledaren Hermann, har identifierats av forskare vid Uppsala universitet med hjälp av modern dna-teknik. Carin Göring dog av hjärtfel 1931 och begravdes i familjegraven i Stockholm, men historien om hennes kvarlevor tar inte slut där.

Vad gjorde Göring i Sverige?

Hermann Göring var en av dem som bar det största ansvaret för den tyska nazistregimens illdåd. I unga år var han stridsflygare och det var som pilot som han för första gången kom till Sverige. Han bodde under en period på tjugotalet i Stockholm, gifte sig med en svenska och gjorde senare flera besök här i landet.

Vad hände under Nürnbergrättegångarna?

Nürnbergrättegångarna var en serie av 13 rättegångar som ägde rum mellan 1945 och 1949 i Tyskland efter andra världskrigets slut mot ledande personer, som begått krigsförbrytelser. Nürnbergprocessen (20 november 1945 – 1 oktober 1946) var den första och är den mest kända av dessa rättegångar.

Vad är en SS?

Förkortningen SS står för Schutzstaffeln, som på svenska betyder skyddsavdelning eller skyddsvakt. SS var till början en personlig vaktstyrka på omkring 250 man. Hitler började omge sig med SS-soldater under 1923. Den 6 januari 1929 grundades SS som en officiell organisation, sorterade under SA (Sturmabteilung).

Vart låg Aspuddens sjukhem?

Aspuddens sjukhem var ett sjukhem vid Blommensbergsvägen i Aspudden i södra Stockholm. Byggnaden revs på 1960-talet. I Aspudden kallades sjukhemmet ”Hemgården”. Det lilla sjukhemmet drevs privat och patienterna kom från överklassen.

Vem äger Rockelsta slott?

Eric gick bort 1948 men hans änka Mary von Rosen bodde på Rockelstad fram till sin död 1967. Helene och Christer von Post blev 1973 ägare till gården. Rockelstad är privatägt men det finns möjlighet att hålla bröllop, konferenser eller hyra en festlokal på slottet.

Share this post